Grigorescu, Tonitza și Pallady la Galeria de Artă Naivă a Muzeului Județean Argeș

de | 27.09.2021 19:07 | Actualitate

Peisaje, portrete, naturi statice, opere de colecție foarte valoroase pot fi admirate în aceste zile la Galeria Națională de Artă Naivă a Muzeului Județean Argeș.

Expoziția “Clasici ai picturii românești” este deschisă publicului de astăzi, la vernisaj participând vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu și personalități din lumea culturală argeșeană.

 

Citește și Pitești: Noi sensuri unice în cartierul Găvana

 

Unele dintre cele mai importante lucrări expuse sunt ”Car cu boi” operă realizată de Nicolae Grigorescu în anul 1897, “Peisaj citadin” de Nicolae Tonitza, ”Interior cu femeie” și ”Peisaj”, ambele semnate de Theodor Pallady.

”Cultura deține un rol esențial pentru așezarea unei societăți pe o temelie solidă. Prin această expoziție și prin toate evenimentele culturale organizate în județul Argeș dorim să reafirmăm un sistem de valori în care performanța, munca și talentul să aibă un loc de cinste. Observând aceste capodopere, nu pot decât să fiu mândru de vasta moștenire culturală pe care ne-au lăsat-o marii artiști clasici”, a declarat Adrian Dumitru Bughiu.

Expoziția se poate vizita în perioada 27 septembrie – 20 octombrie 2021, iar un bilet costă 10 lei de persoană și 5 lei pentru elevi, studenți și pensionari.

Distribuie!

Articol scris de Marius Ionel

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii