Web Analytics

Sindicatele din administrație, în grevă japoneză

de | 10.02.2022 07:51 | Actualitate, Politica si Administratie

Sindicate din sectorul administraţiei publice se vor afla, astăzi, în grevă japoneză. În intervalul orar 9.00 – 11.00, funcționarii vor purta banderole albe pe braț. Protestul nu va perturba activitatea obișnuită.

Citește și: Suveranitatea digitală: Comisia propune rezolvarea penuriei de cipuri pentru a consolida poziția de lider tehnologic a Europei

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie solicită aplicarea imediată şi ȋn integralitate a Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, care ar duce la revocarea măsurii de îngheţare a salariilor sau veniturilor ȋn sectorul bugetar pentru anul în curs. O altă revendicare o reprezintă modificare a articolului 11 alin. (4) din Legea privind salarizarea în sectorul bugetar în ceea ce priveşte raportarea totalităţii veniturilor salariaţilor din administraţia publică locală la indemnizaţia viceprimarilor/vicepreşedinţilor consiliilor judeţene.

“În acest sens, solicităm demararea discuţiilor şi negocierilor în vederea, fie a înlocuirii sintagmei «venituri» cu «salariul de bază/încadrare», fie excluderea unor categorii de drepturi salariale de la limita impusă: indemnizaţia de hrană, indemnizaţia de vacanţă/vouchere de vacanţă, majorări salariale fonduri europene, spor condiţii de muncă”, se arată într-un comunicat.

Foto: descriptiv

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *