Web Analytics

Grădina de Vară Pitești, arhiplină la redeschiderea după 21 de ani

de | 5.08.2018 09:31 | Actualitate

După 60 de ani de la prima deschidere și după 21 de ani în care nu a mai funcționat, sâmbătă, 4 august, aplauzele a peste 800 de argeșeni au însuflețit, din nou, Grădina de Vară. Aflată la kilometrul 0 al municipiului Pitești, Grădina de Vară a prins iarăși viață. Și, nu întâmplător, în Anul Centenarului primul eveniment organizat aici s-a desfășuart sub egida ”Respect pentru Valorile Naționale”, aducând în fața publicului argeșean recitalul ”Sunt suflet în sufletul neamului meu”, susținut de actorul Dorel Vișan, acompaniat de flautistul Ionuț Ștefănescu, precum și proiecția filmului ”Ion I. C. Brătianu – primul ministru în perioada Primului Război Mondial”, realizat de Lucia Hossu Longin, prezentă la eveniment.

Totodată, aici a fost lansat, în premieră națională, proiectul ”Un secol de cinema românesc” – proiect realizat în parteneriat cu DACIN SARA și Centrul Național al Cinematografiei, ce are ca scop promovarea valorilor autentice românești, aducându-se la cunoștința publicului larg și, în special, a noii generații, filmele de marcă ale cineaștilor români. Astfel, cu această ocazie, conducerea Consiliului Județean Argeș a oferit trofeul “Personalitatea Anului Centenar”, președintelui DACIN SARA, regizorul Șerban Marinescu, și directorului Centrului Național al Cinematografiei, Anca Mitran.

La eveniment au mai fost prezenți actorul Mircea Diaconu, managerul Circului Globus, Brândușa Novac, Anca Trepăduș, producător de filme, academicianul Gheorghe Păun, parlamentari, consilieri județeni, primari.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii