Web Analytics

Gloriile FC Argeş au rezerve faţă de Iordan Eftimie, noul antrenor de la SCM Piteşti

de | 16.06.2017 15:13 | Sport

13 barbulescuAșa cum se știe, săptămâna trecută, a fost numit un nou antrenor la SCM Pitești. Este vorba de Iordan Eftimie, fost antrenor la echipa a doua a Mioveniului. De asemenea, s-a stabilit și un prim obiectiv și anume clasarea la finalul campionatului ligii secunde pe locurile 1-7. Lăsând la o parte obiectivul stabilit, care de fapt nu spune nimic, adică nu este vorba nici despre o luptă pentru promovare și nici despre o luptă pentru evitarea retrogradării, nu putem să nu observăm modestia numirii noului antrenor.

Spunem asta pentru că Iordan Eftimie nu este chiar un antrenor de primă mână, iar mediocritatea în obținerea rezultatelor este vizibilă de pe Marte pentru domnia sa. Iată în continuare ce spun câțiva foști alb-violeți, oameni care s-au confundat cu istoria FC Argeș, persoane care nu fac altceva decât să atragă atenția că Liga a II-a are un cu totul alt nivel fotbalistic și că staff-ul tehnic trebuie să se ridice la acest nivel.

„Dacă l-au adus pe Eftimie de la Mioveni, înseamnă că avem speranțe mari… să nu retrogradăm”

Ilie Bărbulescu (foto sus): „În primul rând numirea lui Iordan Eftimie surprinde pe toată lumea. Nu am nimic personal cu Eftimie… Numirea s-a făcut nu știu pe ce criterii! Pe rezultatele lui? Nu știu! Rămâne de văzut ce va ieși până la urmă! Dacă ei au considerat că e bine așa pentru echipă, asta e. Referitor la obiectiv, nici nu înțeleg. Adică să nu retrogradăm sau cum? Dacă pui obiectiv locurile 1-7, atunci înseamnă să te menții pe linia de plutire. Dacă ei consideră că Eftimie poate să conducă și că poate să atingă acest obiectiv, atunci probabil că se bazează pe ceva, pe experiența lui și…  cam atât. A fost pe unde a fost și a fost cum a fost și toată lumea știe asta. Nici nu mai contează! Să vedem! O să vedeți ce echipe vor forma liga secundă… Bine că avem un antrenor… E tânăr, e dornic de afirmare… Nu are rost să mai comentăm, ci să vedem rezultatele… Probabil că s-au înțeles cu Mioveniul pentru nu știu ce jucători etc. Dacă l-au adus pe Eftimie de la Mioveni, înseamnă că avem speranțe mari… să nu retrogradăm”.

„Primăria a încercat o formulă. Vom vedea dacă dă roade sau nu!”

13 Radu1Constantin Radu I: „Referitor la obiectiv, părerea mea este că acest obiectiv și anume ocuparea locurilor 1-7 este unul destul de îndrăzneț. Puteau deocamdată, în primul an, să vadă în ce ape se scaldă și apoi… Oricum, Eftimie a mai antrenat în Divizia B, la Mioveni, e tânăr, de perspectivă… Îi doresc baftă! Nu trebuie să fii jucător mare și să fii și antrenor mare și invers. Primăria, zic eu, a încercat o formulă. Vom vedea dacă dă roade sau nu! Până la urmă fotbaliștii sunt cei care trebuie pe teren să expună ce au ei mai bun. Dacă Dică iată a ajuns de la Liga a III-a în Liga I, Eftimie de ce să nu ajungă din Liga a IV-a în Liga a II-a?! Rezultatele contează în final!”.

„Pentru promovarea în Liga I este nevoie de o echipă tehnică cu multă inteligență!”

13 silvasanuDan Silvășanu: „Eu am lucrat cu Eftimie în anii `90 la Câmpulung și pot spune că este un băiat muncitor, corect, dar totul depinde de oamenii cu care se înconjoară ca să ducă treaba mai departe. Are nevoie de oameni capabili pentru munca asta și mă refer la secund, la preparator fizic, la omul care se ocupă de transferuri etc. Locul 1-7 când îl treci ca obiectiv într-un contract, acesta implică un lot. Echipele care vor forma liga secundă vor strânge rândurile în sezonul următor. Pentru promovarea în Liga I este nevoie de o echipă tehnică cu multă inteligență!”.

„Să nu uităm că nu mai jucăm cu Șirineasa sau mai știu eu ce altă echipă din asta!”

13 ianovschiMihai Ianovschi: „Niciodată în 43 de ani de muncă nu am comentat deciziile conducătorilor cluburilor. Îi doresc succes noului antrenor! Obiectivul stabilit, adică locurile 1-7 este unul exagerat. Dar, conducătorii știu mai bine despre obiective din astea așa mărețe pentru suporteri și pentru opinia publică. Să dea Dumnezeu să promovăm anul viitor! Să nu uităm că nu mai jucăm cu Șirineasa sau mai știu eu ce altă echipă! Divizia B este Divizia B! Pe oamenii care fac afirmații referitoare la obiectiv locurile 1-7 îi felicit! Viața va demonstra cine are dreptate. Întotdeuna am respectat deciziile conducerii administrative și de aceea nu pot decât să îi urez mult succes noului antrenor. Dar, atenție, obiectivul locurile 1-7 este unul pretențios”.

„Știți foarte bine că la Pitești întotdeauna s-a cerut și se cere performanță”

13 RaduIIMarin Radu II: „Este decizia dânșilor și cred că este o variantă bună vizavi de alegerea noului antrenor. Acesta a jucat la FC Argeș și cred că va face treabă acolo. Obiectivul este unul destul de îndrăzneț mai ales pentru că vorbim de primul an după promovare. Dar, în fotbal nu se știe niciodată. Contează foarte mult achizițiile, situația financiară… Eftimie este un antrenor cu experiență și nu este prima dată când antrenează în Liga a II-a. Eu unul cred că va face față. Cunoaște foarte bine seria, este piteștean, deci are câteva atuuri în plus. A fost la Mioveni de ani buni de zile antrenor, chiar dacă la echipa a doua… Știți foarte bine că la Pitești întotdeauna s-a cerut și se cere performanță. E normal să fie așa pentru că Piteștiul este un oraș de fotbal, un oraș care a trăit fotbalul. Să sperăm că vor reuși să obțină obiectivul pe care l-au propus”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii