Web Analytics

Gigi Becali, trimis în judecată pentru fraudă la vot

de | 4.01.2023 19:29 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Gigi Becali a fost trimis în judecată pentru fraudă la vot. Fapta de care este acuzat s-ar fi întâmplat în 2018. Deși nu avea dreptul legal, Gigi Becali a votat la Referendumul pentru familie. Dosarul a fost deschis la Judecătoria Buftea.

Citește și: Un argeșean arestat în Belgia e acuzat că a furat o remorcă plină cu anvelope

Patronul FCSB a fost condamnat în mai 2013 la trei ani după gratii, în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării. Acesta a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina. A fost eliberat condiționat din închisoare în aprilie 2015. După condamnarea din mai 2013, Becali a primit o pedeapsă complementară, prin care i se interzicea dreptul de a alege și a fi ales timp de 5 ani după executarea pedepsei. Dacă va fi găsit vinovat, Becali riscă închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu o amendă și interzicerea exercitării unor drepturi.

Citește și: „Părintele Simfoniei Lalelelor”, Ilarie Isac, a sărbătorit 90 de ani de viaţă

Pe 6 și 7 octombrie 2018, românii au fost chemați să voteze la „Referendumul pentru familie”. Aceștia trebuiau să exprime dacă sunt de acord sau nu pentru schimbarea definiției familiei din Constituție, în așa fel încât formularea „căsătoria liber consimțită între soți„ să fie schimbată în „căsătoria liber consimțită între un bărbat şi o femeie”.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *