Web Analytics

Gigi Becali: „Dacă nu aveam încredere în el, îl mai luam eu la 32 de ani pe care-i are?!”

de | 3.08.2022 12:50 | Actualitate, Home, Sport

Exclusivitate. Din culisele transferului lui Bogdan Rusu la FCSB

Atacantul Bogdan Rusu, de la CS Mioveni, a semnat luni la prânz contractul cu FCSB, iar astãzi va fi introdus pe teren în meciul cu slovacii de la Dunajska Streda, în Conference League.
Pentru acest ”vârf” de atac, Gigi Becali le va plăti celor de la CS Mioveni 100.000 de euro, sumă care va crește dacă FCSB se califică în grupele Conference League. Despre culisele acestui transfer, despre sumele puse în joc, dar și despre cât de curtat de alte cluburi a fost fotbalistul ne-au vorbit Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni, și Gigi Becali, finanțatorul echipei FCSB.

Primarul Ion Georgescu: „Rusu îi va aduce fericirea lui nea Gigi”

Transferul a fost parafat luni, în jurul orei 13. Înainte de semnătură, însă, discuțiile au fost intense. Plus alte câteva tentative de racolare, chiar dacă acest lucru este interzis atâta timp cât jucătorul se află sub contract.

Cum a fost, domnule primar? V-a sunat domnul Becali? A insistat?

– M-a sunat domnul Becali, iar eu l-am îndrumat să vorbească la club. Situația de acolo este așa cum este și nu am vrut să-mi pun clubul în cap, să mă amestec… Să vă spun, însă, ceva: pe jucător nu putea nimeni să-l mai oprească; îi intrase în cap că trebuie să plece. Nici el, ca om, nu mai realiza nimic aici, nici clubul nu mai realiza nimic cu el. Așa că ne-am gândit că e mai bine pentru el să se transfere. Omenește vorbind…

Dar va fi, într-adevăr, mai bine pentru el? Va juca?

– Lui Rusu îi va fi mult mai bine la FCSB decât la altă echipă. Dică îl știe. Și, da, va juca chiar și miercuri (azi – n.n.) în meciul din Conference League. O să vedeți: îi va aduce fericirea lui nea Gigi.

Citește și Bogdan Rusu: „Îmi doresc să dau cât mai multe goluri pentru CS Mioveni”

Jucătorul a mai primit oferte și din altă părți? Se vorbea și de interesul domnului Rotaru de la Craiova…

– Nu am discutat cu nimeni de la Craiova. Știu că Rusu a vorbit personal cu domnul Becali. După meciul de la Cluj, a avut ofertă să rămână acolo…

Cum caracterizați colaborarea dumneavoastră cu domnul Becali?

– Am mai colaborat în 2007 cu dumnealui, pe vremea lui Țuțală și Stancu, dar și în 2011. Cu domnul Argăseală și cu domnul Becali am avut de fiecare dată o relație bună.

Citește și Arbitrul Alexandru Tudor l-a adus pe Gigi Becali să doneze bani la Mănăstirea Slănic

Gigi Becali: „I-am promis primarului că voi veni luni la meci”

Patronul de la FCSB, cu care am discutat la câteva ore după transfer, era mulțumit de achiziția făcută.

Domnule Becali, ce așteptări aveți de la acest jucător de la Mioveni?

– Am foarte mare încredere în el. Am vorbit și cu primarul. Păi, îți dai seama: dacă nu aveam încredere, îl mai luam eu la 32 de ani pe care-i are?! Și o să joace titular miercuri (azi – n.n.) în Conference League.

Și alți patroni au fost interesați de acest jucător, dar, iată, dumneavoastră ați avut câștig de cauză. Care e explicația? Ați fost mai insistent?

– Nu știu ce să spun. E posibil să mă respecte mai mult primarul pe mine. De fapt, după negocieri, mi-a spus că-i rămân dator și că i-aș face o bucurie dacă aș veni luni la meci, la Mioveni (cu FCSB – n.n.). I-am promis că o să vin. Și chiar voi veni.

Care este suma de transfer a lui Bogdan Rusu?

– Eu l-am luat cu 100.000 euro. Suma va crește la 200.000 euro dacă FCSB se califică în grupele Conference League. Până la urmă, vor fi cam 250.000 euro…

Citește și Update: Gigi Becali a rămas fără permis când se întorcea de la înmormântarea părintelui Daniil

„Ișfan nu mă mai interesează”

În aceste condiții, vă mai interesează Ișfan de la FC Argeș?

– Ișfan nu mă mai interesează.

În privința lui Dică, piteșteanul nostru, știm că i-ați pus niște condiții legate de poziționarea în clasament a FCSB față de CFR Cluj și CSU Craiova. Rapid, însă, a bătut Craiova. E de luat în calcul?

– Nu e o problemă. Tot cu CFR și Craiova ne vom bate la titlu.

Cum e Nicolae Dică?

– E un om de mare, mare calitate. Când a plecat de la noi, nu ne-am certat. E prea cuminte.

Citește și Atacantul Bogdan Rusu, dorit de FCSB. Cât va primi CS Mioveni pentru acest transfer

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii