Web Analytics

Ghidul de finanțare al programului „Rabla local” a fost publicat în Monitorul Oficial 

de | 26.08.2022 10:53 | Actualitate, Economie, Home

Persoanele fizice vor putea primi în perioada următoare de la primăria de care aparțin 3.000 de lei pentru casarea unei mașini mai vechi de 15 ani. Nu vor fi obligate să folosească banii pentru a cumpăra o mașină nouă.

Programul „Rabla local” este diferit față de „Rabla clasic”, prin care se pot cere bani de la stat pentru înlocuirea mașinilor vechi cu unele noi, mai puțin poluante, și față de „Rabla plus”, pentru cumpărarea de mașini electrice sau hibride.

Citește și: Primul proiect pe „Anghel Saligny” merge la Lerești. Primarul a semnat contractul

Cetățenii care vor dori să-și caseze mașinile vechi vor trebui să se adreseze primăriei de care aparțin cu domiciliul sau reședința. Mașina veche trebuie să fie înmatriculată pe numele solicitantului de cel puțin cinci ani și să figureze în evidențele fiscale ale primăriei respective. Persoana fizică trebuie să nu aibă restanțe la plata taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul de stat și cel local, precum și condamnări definitive pentru infracțiuni împotriva mediului. Mașina care urmează să fie casată trebuie să aibă la data solicitării o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, calculată de la anul fabricației, și o normă de poluare Euro 3 sau inferioară, informează Radio România Actualități.

Citește și: Se mai poate face un spital la Piteşti? Singurul primar care a făcut unul ne spune: „Eu am fost oleacă mai isteţ”

La casat vor putea fi aduse maşini mici, microbuze şi autoutilitare sau autospeciale uşoare. La programul „Rabla local” nu vor putea participa persoanele juridice.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *