Web Analytics
scris vineri, 21.07.2023

Ghidul către bicicleta de munte perfectă

Când vine vorba de bicicletele mtb sau mountain bike, sub numele lor internațional, există mai multe tipuri care se clasifică în funcție de traseul pe care doriți să îl parcurgeți, sau de suspensiile lor. Dacă vă place să vă petreceți timpul liber în natură făcând mișcare și admirând împrejurimile, o astfel de bicicletă va fi alegerea perfectă. Suntem norocoși că România dispune de un relief favorabil pentru genul acesta de sport. Printre munți, veți găsi zeci de trasee, atât pentru începători, cât și pentru cei experimentați. Așa că nu vă temeți, indiferent de nivelul la care sunteți, vă veți putea bucura pe deplin de bicicleta aleasă într-un weekend relaxant la munte. Dacă sunteți în căutare de un mtb, atunci rămâneți cu noi. În rândurile ce urmează vă vom ajuta să alegeți modelul potrivit, în funcție de clasificările menționate anterior. Să începem!

Ghidul către bicicleta de munte perfectă

• Tipuri de biciclete mtb:

Datorită popularizării rapide a acestui sport, acest tip de biciclete MTB a intrat repede în atenția persoanelor active. Când vedem un mountain bike în magazinele din domeniu, acesta nu face decât să ne trimită cu gândul la adrenalina simțită pe traseu, la aerul curat și la peisajele excepționale din natură. Ce poate fi mai frumos decât un weekend petrecut făcând mișcare printre munți? În continuare, vă vom prezenta cele patru tipuri generale de biciclete de munte și vă vom vorbi despre traseele pe care se folosesc.

1. Bicicletă cross country (XC) – acest tip de bicicletă este printre cele mai eficiente mtb-uri. Dacă vă doriți să faceți mișcare la cel mai performant nivel, atunci acesta e modelul potrivit. Vă puteți plimba cu un cross country pe trasee montane lungi, fiind companionul perfect pentru drumurile accidentate și dealurile abrupte. Vă va ajuta să vă puneți rezistența la încercare și va rezulta într-un stil de riding intens. Dacă vă doriți să parcurgeți o distanță lungă și urmați un traseu cu mai multe urcușuri decât coborâri, nu ezitați să o alegeți. E o bicicletă ușoară, cu suspensii pe față și roți de 29 inch.

2. Bicicletă trail – această bicicletă de munte este printre cele mai cunoscute, ca înfățișare. Este un model clasic și capabil de bicicletă mtb, fapt ce o face să se poată adapta ușor atât la coborâri, cât și la urcușuri. Indiferent de traseul pe care îl alegeți și performanța la care doriți să ajungeți, acest tip de mtb se va adapta imediat la toate deciziile dumneavoastră. Este rezistentă și pentru sărituri și trucuri, așa că nu vă temeți să o folosiți pe terenuri accidentate. Cu un astfel de model, nu veți da greș. E o bicicletă cu greutate medie, cu suspensii față-spate și roți între 27.5 și 29 inch.

Citește și Program prelungit la Ștrandul din Pitești, inclusiv în august

3. Bicicletă all mountian (enduro) – dacă vă doriți să participați la competițiile de riding, bicicleta enduro este alegerea perfectă. Potrivită pentru dealurile abrupte și rezistentă oricărei coborâri bruște, această bicicletă poate fi considerată sora mai rezistentă a celei trail. După cum îi spune și numele, bicicleta all mountain se adaptează cu ușurință oricărui tip de teren și nu o să vă lase la greu. E o bicicletă cu greutate medie, cu suspensii față-spate ceva mai rezistente decât modelul precedent și roți între 27.5 și 29 inch. Roțile pot fi chiar mixte, având o anumită dimensiune în față și o alta în spate, sau invers.

4. Bicicletă downhill și freeride – dacă, până acum, am vorbit de modele ce se adaptează la orice tip de teren, acesta din urmă vine cu capacitatea de a oferi stabilitate la coborâri. Este modelul potrivit pentru săriturile înalte pline de adrenalină, pentru terenurile denivelate și viteză. Bicicleta downhill trebuie achiziționată de o persoană experimentată, care deja cunoaște traseele montane și știe ce tip de riding îi place. Este o bicicletă este rigidă și greu de manevrat dacă sunteți începător.

Acum că ați aflat care sunt cele patru tipuri generale de biciclete mtb, mai vrem să vă menționăm și câteva diferențe între tipurile de suspensii, și anume mtb rigid, hardtail sau full suspension. Mtb-urile rigide sunt caracterizate de roțile mari și ghidonul drept, neavând deloc suspensii. Cele hardtail se remarcă prin suspensiile de pe față, potrivite pentru pedalarea la oraș sau off-road. Iar cele full suspension, după cum probabil v-ați dat seama, sunt reprezentate de suspensiile atât pe față, cât și pe spate, fiind perfecte în condiții extreme pe teren accidentat.

Sperăm că sfaturile din ghidul nostru v-au fost de ajutor și că acum vă puteți alege bicicleta potrivită. Fie că sunteți doamnă și optați pentru o bicicletă damă, sau sunteți bărbat și optați pentru un model mai agresiv, cu siguranță veți lua decizia perfectă după mai mult research online. Happy shopping!

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *