Web Analytics

Ghid pentru alegerea aparatului de cafea ideal

de | 9.09.2021 10:57 | Actualitate

Suntem înnebuniți după cafea și ne bucurăm de ea deja de câteva secole. Deși suntem în mod tradițional un continent de băutori de ceai, cafeaua devine rapid noua băutură preferată din Europa.

Cafeaua este iubită în întreaga lume, fiind un impuls de dimineață. Este, de asemenea, o băutură socială: majoritatea locurilor de muncă au o formă de „pauză de cafea”, adesea savurată cu delicatese. Suedezii o numesc Fika, care înseamnă în esență „pauză de cafea și prăjituri”. Și, cu atât de multe aparate de cafea din care puteți alege, este ușor să vă preparați propriile cafele uimitoare acasă.

Aveți nevoie de puțină inspirație? Cei de la Argos au adunat câteva sfaturi pentru prepararea cafelei și pentru cumpărarea aparatului de cafea ideal. Fie că doriți să preparați cafea în stil barista sau să păstrați lucrurile simple cu capsule Dolce Gusto, există un aparat de cafea care se potrivește preferințelor tuturor.

Aparate de cafea cu capsule

Aparatele de cafea cu capsule nu ar putea fi mai ușor de utilizat. Trebuie pur și simplu să adăugați o capsulă cu gustul ales și aparatul va face restul.

Cel mai bun pentru: Confort

Tipul de cafea: Capsule

Tipul de lapte: Depinde de boabe

Rețete cu o singură atingere: depinde de aroma boabelor

Rețete manuale cu lapte: Nu

Rețete automate cu lapte: Nu

Personalizare: Nu

Curățare: Manuală

Filtru de cafea

În aceste aparate, apa trece printr-un filtru care adaugă aromă cafelei dvs. Sunt minunate dacă vă place cafeaua neagră și aveți puțin mai mult timp să o preparați.

Cel mai bun pentru: Întâlniri și weekend-uri

Tipul de cafea: Măcinată

Tipul de lapte: N / a

Rețete one touch: Americano

Rețete manuale cu lapte: Nu

Rețete automate cu lapte: Nu

Personalizare: Nu

Curățare: Manuală

Espressor de cafea

Simțiți-vă ca o barista în propria dvs. casă, cu un espressor de cafea. Extrageți toată aroma la care vă așteptați de la o cafenea, fără a fi nevoie să părăsiți bucătăria.

Cel mai bun pentru: Experiența barista

Tipul de cafea: măcinată sau ESE (espresso cu servire ușoară)

Tipul de lapte: Spumant asistat / manual

Rețete one touch: Espresso, espresso dublu, americano

Rețete manuale cu lapte: Da

Rețete automate cu lapte: Nu

Personalizare: Da

Curățare: Detartraj

Espressor de cafea cu râșniță

Acestea au o râșniță de cafea încorporată, care transformă boabele de cafea în preparatul dvs. preferat. Ideal pentru pasionații de cafea.

Cel mai bun pentru: Toate tipurile de cafele, de la neagră la latte

Tipul de cafea: Boabe sau măcinată

Tipul de lapte: Opțiuni manuale, asistate sau automate

Rețete one touch: Espresso, espresso dublu, cafea lungă, cappuccino, flat white

Rețete manuale cu lapte: Da

Rețete automate cu lapte: Da

Personalizare: Da

Curățare: Clătire și detartraj auto, curățare automată carafă de lapte

Cumpărați după tipul de cafea

Aparate cu latte

Lăptos, spumos și adesea confundat cu un flat white, un latte sau o cafea cu lapte are o singură doză de espresso, acoperită cu lapte aburit și un strat de micro-spumă (lapte spumos cu bule mici).

Aparate de cappuccino

Un cappuccino are mai puțin lapte, dar mai multă spumă decât un latte. Adesea vine și cu o doză de ciocolată, care ar putea avea legătură cu motivul pentru care este atât de popular.

Aparate americano

O doză de espresso, infuzată cu apă. De obicei, nu există lapte sau spumă cu un Americano. Gândiți-vă la el ca la un espresso diluat pe care îl puteți savura puțin mai mult.

Aparate de espresso

Este o mică doză de espresso. Simplu. Gustul este puternic și aromat. Cea mai reală experiență de cafea pe care o puteți obține.

Nu uitați de accesorii pentru cafea

De la spumante pentru acea infuzie spumoasă perfectă, până la tablete de decalcifiere, astfel încât aparatul dvs. să producă mereu ceașca perfectă de fiecare dată. Nu uitați de accesoriile de care aveți nevoie pentru a obține cea mai bună cafea.

Folosiți o râșniță pentru a zdrobi boabele de cafea până la măcinarea dorită. Există trei tipuri principale de măcinare – grosieră, medie și fină. Cafelele mai grosiere sunt de obicei utilizate pentru cafeaua de presă franceză, în timp ce cele mai fine sunt mai bune pentru espresso.

Când preparați cu o presă de cafea, cel mai bine este să folosiți o cafea mai grosieră. Se prepară cu apă fierbinte, dar nu clocotită, timp de aproximativ patru minute, apoi apăsați încet pistonul în jos pentru a separa zațul de cafea.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii