Web Analytics

Gheorghe Stancu, primar Bascov: ”Să ni se comunice măcar numărul de cazuri pozitive, dacă nu au voie să dea nume”

de | 31.07.2020 12:09 | Actualitate, Politica si Administratie

 

Despre ce efecte ar fi avut o carantinare a localităților, ce discuții au purtat primarii comunelor vizate de carantinare în biroul prefectului de Argeș, dar și despre faptul că ar exista o suspiciune de motivație politică asupra impunerii carantinării am stat de vorbă cu Gheorghe Stancu, primarul comunei Bascov.

Gheorghe Stancu, primarul comunei Bascov: ”Sper că nu va mai fi luată în seamă carantinarea, pentru că, în urma ședinței cu dl. prefect, unde am fost prezenți mai mulți primari, s-a stabilit că nu este cazul. Ne-am expus fiecare punctul de vedere, ce am făcut și ce vom face și care sunt cauzele în care nu am dori carantinarea sau izolarea. S-au luat în seamă toate aspectele acestea. Am fost toți foarte ofensați și supărați în primul rând că nu există o comunicare reală cu numărul de persoane care sunt depistate pozitiv. Nouă ne venea zilnic prin corespondență de la Prefectură numai lista cu persoanele care sunt în izolare la nivel de UAT și nu cei care sunt depistați pozitiv. Nu aveam cunoștință de treaba asta și oamenii au intrat în panică. Am spus să ni se comunice măcar numărul de cazuri pozitive, dacă nu au voie să dea nume. De asemenea, ar trebui să ni se comunice și cam pe unde sunt, pentru că oamenii se întreabă dacă sunt în satul lor, pe strada lor, în scara lor de bloc. Măcar să știm unde acționăm.

În ceea ce privește comuna Bascov și nu numai, acționăm de trei zile cu dezinfecția străzilor, aleilor, trotuarelor etc. Plus că am mobilizat, prin comitetul local pentru situații de urgență, toți factorii de răspundere, începând de la Poliția locală și până la Secția 3 Poliție. Am dat adresă către toți agenții economici și mai ales către cei care au restaurante, piscine și terase pe raza localității, verificăm dacă se respectă distanțarea socială. Numai în câteva zile am dat vreo 20 de amenzi pentru treaba asta și sperăm ca oamenii să creadă că este totuși o treabă foarte serioasă și că trebuie să respecte aceste măsuri. S-a convins dl. prefect de ceea ce am propus noi și ne-a promis că o să vorbească la DSP și cu medicii de familie ca, la solicitarea Comitetului local pentru situații de urgență, să ne dea totuși numărul de persoane care sunt depistate pozitiv pe raza localităților”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii