George Rizescu, fost senator şi fost subprefect, este şi poet

de | 28.04.2022 11:45 | Actualitate, Cultura, Home

George Rizescu a fost, după 1990, senator F.D.S.N de Argeș și subprefect, dar pasiunea pentru scris o are din tinerețe. De fapt, are două pasiuni – scrisul și politica. După ce a plecat din PDSR, a creat Partidul Social Democrat „Constantin Titel Petrescu”. Din 2018 s-a înscris în P.N.Ț.C.D. și s-a mutat la București pentru a se ocupa mai bine de acest partid, pe care-l vrea renovat și dedicat intereselor țărănimii (se vede că e născut la țară, la Rociu, comună care a mai dat un deputat, pe Aurel Bălășoiu).

George Rizescu, fin analist al psihologiei umane și un bun cunoscător al politicienilor și al năravurilor lor, a publicat mai bine de zece cărți prin care face o satiră necruțătoare acestora. Personajul său Igor Salvache e celebru, prin el reușind să exprime esența ticăloșiei, cinismului, imposturii și demagogiei unor politicieni ai tranziției noastre fără de sfârșit.

Mai nou, George Rizescu a publicat o carte de versuri, „Rugăciunile unui pierdut”. Sunt poezii religioase (de altfel, autorul a mai publicat o carte de eseuri, intitulată „Nevoia de ortodoxie”), care ne arată o altă față a scriitorului. Nu tu satiră, ci o continuă rugă. Memorabile poeziile „Mai amână-mi, Doamne, moartea, cu o zi…” și „Te văd…”.

Citește și George Rizescu, scriitorul ajuns senator şi subprefect de Argeş

Acest articol este despre: george rizescu,lansare de carte

Distribuie!

Articol scris de Dumitrascu Jean

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

1 Comentariu

  1. Mă bucur să fiu prezentat în Jurnalul de Argeș de confratele Jean Dumitrașcu.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

„Divorțul anului” la Teatrul „Alexandru Davila”
„Divorțul anului” la Teatrul „Alexandru Davila”

Cuplul Monica Davidescu și Aurelian Temișan joacă la Pitești Spectacol la Teatrul „Alexandru Davila”, luni, 30 mai, de la 19:30. Va fi pusă în scenă cea mai recentă producție a Companiei de Teatru Concordia, comedia „Divorțul anului”. Joacă Monica Davidescu, Ovidiu...

PSD Argeș anunță noi investiții pentru Câmpulung
PSD Argeș anunță noi investiții pentru Câmpulung

Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, Constantin Ivan și Sergiu Cicu, consilieri lacali ai PSD Câmpulung, au susținut azi o conferință de presă la sediul PSD Câmpulung Mușcel.  Cu acest prilej, Marius Nicolaescu a făcut o radiografie a...


Loading RSS Feed