Web Analytics

George Rizescu, fost senator şi fost subprefect, este şi poet

de | 28.04.2022 11:45 | Actualitate, Cultură

George Rizescu a fost, după 1990, senator F.D.S.N de Argeș și subprefect, dar pasiunea pentru scris o are din tinerețe. De fapt, are două pasiuni – scrisul și politica. După ce a plecat din PDSR, a creat Partidul Social Democrat „Constantin Titel Petrescu”. Din 2018 s-a înscris în P.N.Ț.C.D. și s-a mutat la București pentru a se ocupa mai bine de acest partid, pe care-l vrea renovat și dedicat intereselor țărănimii (se vede că e născut la țară, la Rociu, comună care a mai dat un deputat, pe Aurel Bălășoiu).

George Rizescu, fin analist al psihologiei umane și un bun cunoscător al politicienilor și al năravurilor lor, a publicat mai bine de zece cărți prin care face o satiră necruțătoare acestora. Personajul său Igor Salvache e celebru, prin el reușind să exprime esența ticăloșiei, cinismului, imposturii și demagogiei unor politicieni ai tranziției noastre fără de sfârșit.

Mai nou, George Rizescu a publicat o carte de versuri, „Rugăciunile unui pierdut”. Sunt poezii religioase (de altfel, autorul a mai publicat o carte de eseuri, intitulată „Nevoia de ortodoxie”), care ne arată o altă față a scriitorului. Nu tu satiră, ci o continuă rugă. Memorabile poeziile „Mai amână-mi, Doamne, moartea, cu o zi…” și „Te văd…”.

Citește și George Rizescu, scriitorul ajuns senator şi subprefect de Argeş

Articol scris de Jean Dumitrascu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Mă bucur să fiu prezentat în Jurnalul de Argeș de confratele Jean Dumitrașcu.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *