Web Analytics

George „Hoţu”, condamnat la 6 ani închisoare în Dosarul ”Balastiera 1”

de | 21.10.2020 13:31 | Dezvăluiri

# S-a dispus confiscarea sumei de 12,599 milioane lei de la inculpat și plata a încă 10,346 milioane lei reprezentând prejudiciu

O primă decizie de condamnare în dosarul în care e implicat omul de afaceri argeșean George Dumitrescu, cel cunoscut și ca George „Hoțu”, patronul de la fosta societate Amfora Plus Trans SRL. Tribunalul Argeș l-a condamnat, de curând, la 6 ani închisoare în dosarul în care era acuzat de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani și executare de activităţi miniere fără permis sau licență. Decizia nu este însă definitivă, ceea ce înseamnă că inculpatul poate formula apel. Interesant este faptul că afaceristul a fost condamnat de aceeași instanță care l-a achitat în anul 2017.

Pe aceeași temă: Motivarea judecătoarei Lazăr în achitarea lui George „Hoțu”: „dubiul profită inculpatului”

Potrivit noii decizii, a fost pus sechestru asigurator pe bunurile ce aparțin firmei afaceristului, fiind dispusă confiscarea sumei de 12.599.799,18 lei de la inculpatul George Dumitrescu și plata sumei de 10.346.344,84 lei. Alături de George Dumitrescu, în dosar au mai fost condamnați și alți inculpați, reprezentanți ai unor societăți cu care Amfora Plus Trans a derulat operațiuni comerciale sau angajaţi ai acestei firme. Patru dintre inculpați au fost achitați, iar alți cinci au primit pedepse de la 2 la 4 ani închisoare.

Inculpații au fost achitați inițial la Tribunal, numai că Parchetul a obținut de la Curtea de Apel Pitești rejudecarea cauzei

Dosarul cunoscut sub numele de „Balastiera”, sau „Amfora” a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș în 2016. Zece persoane și o societate comercială erau acuzate pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani sau executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă. Inculpații au fost achitați în primă fază, în 2017. Ulterior, procurorii Parchetului Tribunalului Argeș au făcut apel, iar cauza a fost retrimisă de judecătorii Curții de Apel Pitești la prima instanță pentru rejudecare.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii