Web Analytics

”Generalul” Denis Le Vot: ”Dacia va menţine motoarele termice atât timp cât se poate”

de | 16.09.2022 13:33 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Dacia, brandul low-cost al producătorului auto Renault, va continua cu motoarele termice atât timp cât se poate şi îi va ajuta pe şoferii reticenţi să treacă la la motoare electrice, a afirmat azi, la Paris, directorul general al companiei, Denis Le Vot, într-un interviu acordat agenției ”Reuters”.

Citește și: Dacia a prezentat un nou concept: Dacia Manifest

În timp ce Renault intenţionează să vândă modele complet electrice în 2030, Dacia va menţine posibilitatea de a face marele salt până în 2035, când vor fi interzise motoarele pe combustibili fosili în Europa.
”Renault face eforturi pentru a fi un lider pe segmentul motoarelor electrice; această abordare prezintă riscuri’, a explicat Le Vot. Acesta este motivul pentru care există şi Dacia. În funcţie de cât de rapid se converteşte piaţa la motoarele electrice şi de apetitul clienţilor, Dacia este aici. Cele două pot coexista într-un mod apropiat”, a spus şeful Dacia, citat de Agerpres.
Producătorul auto român are un singur model electric, Dacia Spring, responsabil pentru 12% din nivelul comenzilor sale. Deşi continuă să se bazeze pe motoare mici alimentate de combustibili fosili şi gaz petrolier lichefiat (GPL), care reprezintă o treime din vânzările brandului, Dacia intenţioneze să ofere primul model hibrid în 2023.
Renault, care este de un deceniu pionier, alături de partenerul de alianţă Nissan, în sectorul motoarelor electrice, a fost recent detronat de nou-veniţi, cum ar fi compania americană Tesla.
La începutul lunii mai, Renault a anunţat că ia în considerare opţiunea creării a două entităţi separate – una dedicată dezvoltării, producţiei şi vânzării de vehicule electrice, cu sediul în Franţa, şi cealaltă dedicată dezvoltării şi producţiei de motoare şi cutii de viteze termice şi hibride de nouă generaţie E-TECH, care va include operaţiunile din România, Spania, Portugalia, Turcia şi America Latină.
Planurile ar urma să fie prezentate în această toamnă, precizează Agerpres.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *