Geamanduri în formă de cruce în apele Mării Negre! Șeful Asociației Salvamarilor și Scafandrilor: „Sinistru și morbid…”

de | 13.06.2022 08:51 | Actualitate, Politica si Administratie

Imagini bizare pe litoralul românesc în apele Mării Negre. Mai multe geamanduri în formă de cruce plutesc în valuri în apropierea țărmului, stârnind spaima sau revolta turiștilor aflați la plajă. Salvamarii au și ei păreri împărțite: unii au acceptat să le monteze, alții au refuzat.

Citește și: 130 de persoane verificate privind consumul de droguri, într-un club din Budeasa

Geamandura portocalie, de înălțimea unui om, are în partea superioară forma unei cruci. Mai jos, un logo „Fără aventură, după geamandură”, informează Europa FM.

Dedesubt, proiectantul originalului obiect plutitor a scris  cu majuscule „Pericol de înec după acest punct”. Lucrarea nu se termină aici. „36 de oameni au murit anul trecut dupa ce au depășit geamandurile. Întoarce-te din drum!”, este atenționarea scrisă în alb pe portocaliul obiectului în formă de cruce mișcat de valurile mării.

Citește și: Alertă de explozie la Călinești

Oamenii sunt revoltați că autoritățile vor să transforme Marea Neagră într-un cimitir. Salvamarii din Vama Veche și Eforie au pus deja crucile în apă. La Eforie a ieșit scandal. Geamandurile au fost aduse, pe semnătură, de un reprezentant al Fundației pentru SMURD, spune Vasile Borteș. Li s-a dat în plus și câte un banner pe care este scris numărul morților înecați anul trecut în apele mării.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

1 Comentariu

  1. „Sinistru și morbid…”
    Si mai morbid este cand chiar … esti mort !

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.