Web Analytics

130 de persoane verificate privind consumul de droguri, într-un club din Budeasa

de | 12.06.2022 15:45 | Actualitate

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, împreună cu reprezentanții altor instituții din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, au organizat și desfășurat, în acest sfârșit de săptămână, activități preventive, dar și acțiuni privind prevenirea și combaterea consumului și deținerii de substanțe interzise.

Aproape 60 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, investigații criminale, rutieră, de combatere a criminalității organizate, dar și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, împreună cu 12 jandarmi argeșeni, au acționat în incinta și în zona adiacentă clubului.

Citește și Mobilizare de forțe pentru o tigaie uitată pe aragaz

Sub motto-ul ,,UNIȚI PENTRU VIAȚĂ,, tinerii au fost informați cu privire la alegerea unor alternative de viață sănătoasă și au fost sfătuiți să selecteze cu grijă prietenii și anturajul.

Pentru a fi mai convingători cu privire la efectele consumului de alcool, le au ,,oferit,, tinerilor starea de beție prin experiența purtării ochelarilor care simulează starea de ebrietate.

De asemenea, au fost diseminate o serie de materiale informative.

Al doilea palier a fost cel al desfășurării de acțiuni, în vederea depistării, atât a conducătorilor auto, care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor psihotrope, cât și a persoanelor care dețin sau consumă substanțe interzise.

Astfel, în noaptea de 11 spre 12 iunie a.c., a fost organizată și desfășurată o acțiune de amploare, cu forțe mărite, la un club din localitatea Budeasa, pentru prevenirea și combaterea consumului și deținerii de substanțe interzise.

Citește și:  Familie cu trei copii, blocată pe un drum forestier din Sălătrucu

Aproape 60 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, investigații criminale, rutieră, de combatere a criminalității organizate, dar și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, împreună cu 12 jandarmi argeșeni, au acționat în incinta și în zona adiacentă clubului.

Cu această ocazie, au fost legitimate 130 de persoane.

De asemenea, au fost depistate două persoane, asupra cărora au fost găsite substanțe cristaline, de culoare albă, susceptibile a avea efect psihoactiv (aproximativ un gram de fiecare). Acestea au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri, urmând a fi efectuate procedurile legale.

Substanțele susceptibile a fi droguri au fost ridicate, în vederea continuării cervcetărilor.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Polițiștii atrag atenția asupra consecințelor pe care consumul de droguri le poate avea:

Consumul de droguri poate avea un impact asupra vieţii tale sub toate aspectele:

Citește și Atenție, părinți, nu vă lăsați copiii singuri când plecați la magazin! Un tătic a pățit-o !

Relaţiile cu prietenii şi familia – prietenii şi familia vor sta în calea consumului de droguri şi relaţia cu ei se va deteriora;

Siguranţa – în momentul în care eşti sub efectul drogurilor sau în momentul procurării dozei eşti pus în situaţii în care siguranţa îţi este ameninţată şi esti predispus să ţi se întâmple lucruri foarte rele;

Presiunea financiară: – cheltuieşti din ce în ce mai mulţi bani pentru a procura droguri şi nu mai faci faţă cheltuielilor zilnice. Te-ai gandit câţi bani ai putea economisi dacă nu ai consuma?;

Dependenţa – vei simţi că nu poţi funcţiona fără droguri şi vei folosi timp şi energie să faci rost de ele.

 Violenţa – vei face lucruri pe care în mod normal nu le-ai fi făcut altfel. Poţi deveni violent sau poţi deveni o victimă a violenţei;

Depresia – poţi intra într-o stare de depresie după consum ca efect direct al consumului sau din cauza lucrurilor pe care le-ai experimentat în timpul consumului;

Accidente– când te afli sub influenţa drogurilor poţi face lucruri care te pot răni sau îţi pot provoca accidente.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *