Web Analytics

„Galacticii” fostului prefect Constantin Tămagă au revenit pentru o zi la conducerea judeţului

de | 28.02.2013 19:28 | Actualitate

# Întâlnire de suflet la Prefectură, cu echipa de directori din perioada 2000-2004. Joia trecută, la sediul Prefecturii, fostul prefect al judeţului, Constantin Tămagă, actualmente senator USL de Argeş, s-a reîntâlnit cu directorii instituţiilor deconcentrate pe care i-a avut în subordine în perioada 2001-2004. Cu doar trei absențe, toate din motive obiective, reuniunea a fost una caldă, în care toți cei prezenți, un pic mai încărunțiți, dar la fel de tineri în suflet, și-au amintit de vremurile bune, când constituiau cea mai performantă și unită echipă de conducere a județului.
Nici n-avea cum să fie altfel, câtă vreme s-au reunit din nou la aceeași masă, alături de prefectul de atunci Constantin Tămagă și subprefectul Mircea Drăghici (acum deputat), nume grele ale administrației argeșene, cum ar fi actualul președinte al CJ, Constantin Nicolescu (atunci senator), fostul șef al Poliției, chestorul Ion Stoica, al Fiscului, Florin Goran, de la Agricultură, Ion Arsenescu, Mediu, Elena Pană și Anca Albu, Ape, Marin Ciungu, OPC, Eugen Dobrescu, Inspecția în construcții, Eugen Mazilu, DSV, Ion Falcă, asta ca să dăm doar câteva nume dintre cei aproape 30 de foști directori de instituții prezenți la întâlnire. Micile glume şi amintirile participanților au destins rapid atmosfera, tonul fiind dat, evident, chiar de fostul prefect Tămagă. Care a precizat de la început că şedinţa de Comisie Administrativă (n.r. vechea denumire a actualului Colegiu Prefectural) are un singur punct pe ordinea de zi, acela fiind „confirmarea unei prietenii legate într-un mandat de succes al unei echipe de adevăraţi profesionişti”. „Am solicitat întrunirea în această şedinţă pentru a ne revedea şi a ne reîmprieteni, dacă s-au rupt cumva legăturile de prietenie, dar şi să apreciem ceea ce am făcut atunci, pentru că am avut realizări de referinţă, lucruri bune, făcute cu profesionalism, recunoscute și astăzi”, a mai spus ex-prefectul Tămagă. Care a decis să îi dea fostului său subprefect şi un ultim ordin, în amintirea vremurilor de odinioară. „Îi dau dlui subprefect Drăghici un ordin de delegare de atribuţiuni, pentru organizarea anuală a unei astfel de întâlniri. Îi dau un ordin în acest sens, pentru că ştiu că acum poate să îl refuze”, a mai glumit Constantin Tămagă, stârnind hohote de râs în rândul foştilor şefi de deconcentrate. Care au continuat și când fostul prefect i-a mai informat că a devenit recent și… tânăr pensionar, cu o „pensie nesimțită” de 2.500 lei.

Mircea Drăghici: „Am observat chiar tente de băşcălie la actualele şedinţe de Colegiu Prefectural”

În scurtul său discurs, fostul subprefect Mircea Drăghici s-a arătat profund nemulţumit de evoluţia actualelor ședințe de Colegiu Prefectural. „Accept cu mare drag ordinul dat de dl prefect Tămagă, pentru că mi se pare că instituţia prefectului nu mai este astăzi la fel. Haideţi să recunoaştem! Dacă participăm azi la şedinţa de Colegiu Prefectural, nu mai e aceeaşi atmosferă, aceeaşi atenţie şi responsabilitate pe care am acordat-o noi la vremea respectivă. Am observat chiar tente de băşcălie şi o adresabilitate nu foarte respectuoasă. Şedinţele de Colegiu Prefectural de astăzi nu se ridică la importanţa pe care le-am acordat-o noi. Trebuie să recunoaştem că omul dă greutate instituţiei. Noi am avut un mandat pe care mulţi îl consideră astăzi de succes”, a subliniat actualul deputat Drăghici.

Constantin Nicolescu: „Atunci se mai lucra și cu sufletul, nu exista atâta încrâncenare”

La rândul său, președintele Consiliului Județean, Constantin Nicolescu, a avut un mic discurs, în care a subliniat coeziunea care exista în acea perioadă în administrația județeană, când comunicarea nu era doar una instituțională, seacă și mare producătoare de hârtii ca astăzi, ci și una de suflet, în care problemele se rezolvau mai operativ, grație bunelor relații care existau între conducători. Astăzi, sunt directori care nici nu se cunosc unii pe alții când participă la ședințe. Nicolescu a mai deplâns faptul că generația de atunci, deși se afla la apogeul profesional, a trebuit să se retragă prea din vreme, datorită schimbării regimului politic în 2004, care nu i-a dat șansa să arate tot ceea ce poate. „Atunci se mai lucra și cu sufletul, și din conștiință, exista și o prietenie între oameni, repere care astăzi contează din ce în ce mai puțin. Nu exista atâta încrâncenare, atâta grabă pentru a ajunge în poziții înalte sau teama că, la cea mai mică greșeală, ți se face imediat dosar cu care ai de tras, deși ai vrut să faci lucruri bune pentru județ”. La solicitarea fostului prefect Constantin Tămagă, tot președintele Nicolescu a dat „binecuvântarea” ca punctul „Diverse” al ședinței să se desfășoare într-un cadru mai puțin protocolar. Mai exact, în salonul vechi de la restaurantul „Victoria”, acolo unde atmosfera a devenit mult mai relaxată, la o gustare și un pahar de vorbă. S-au spus bancuri, s-a râs mult, s-au depănat amintiri, iar în final s-a tras concluzia obligatorie ca astfel de întâlniri să devină o… sarcină anuală.
Iustina HARCO-BURCEA

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii