Web Analytics

Gala 10 pentru Argeş, un eveniment de valoare care a premiat performanţa

de | 17.12.2016 13:46 | Actualitate

 

Elitele judeţului Argeş s-au reunit, vineri seară, la Gala 10 pentru Argeş, un eveniment organizat la Hotel Victoria de Consiliul Județean Argeș și Teatrul Alexandru Davila, în care au fost premiate valorile consacrate, în cursul acestui an, în zece domenii de activitate. Premiul de excelență al Anului 2016 i-a fost acordat  acad. Gheorghe Păun, deţinătorul a cinci titluri de Doctor Honoris Causa, cel mai citat informatician român, inclus de ISI în categoria „highly cited scientist”, care pe 1 Decembrie a fost decorat de Preşedintele României cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de cavaler.

La fiecare dintre secţiuni au existat câtre trei nominalizări şi câte un câştigător, oficial, pentru că fiecare dintre nominalizaţi, în parte, poate fi considerat un învingător.

 

Câştigător al categoriei MEDIUL DE AFACERI a fost desemnat  GHEORGHE BĂDESCU, director general  NIDEC ROMÂNIA, pentru că în acest an, ANA IMEP a devenit o parte componentă importantă din divizia de Motoare pentru Aparaturi Electrocasnice, Comerciale şi Industriale din cadrul Nidec Corporation. Grupul japonez NIDEC a finalizat preluarea ANA IMEP prin achiziţionarea a 94.8% din acţiuni. La această categorie au mai fost nominalizaţi:

CASA DE VINURI ȘTEFĂNEȘTI – pentru faptul că a salvat istoria și tradiția vinului de Stefănești, Argeș

SANDU NICHITA – ARGCOMS SCM Curtea de Arges – o firmă care a reușit să ajungă pe piețele din întreaga Europă dar mai ales în America cu produse care poartă marca orașului Curtea de Argeș

 La categoria EDUCAŢIE , câștigător a fost desemnat  OCTAVIAN DUMITRAȘCU, prof. Informatică Colegiul Dinicu Golescu Câmpulung care, de anul acesta este profesor coordonator al Lotului Olimpic de Informatică. În acest an, unul dintre elevii săi, Costin Oncescu, a fost declarat elevul român cu cel mai bun punctaj la a XXVIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică desfăşurată în august la Kazan (Rusia). Au mai fost nominalizați la aceeași categorie: 

CRISTINA ȘERBĂNICĂ, conf. univ. dr. Universitatea Constantin Brâncoveanu

MIHAELA DIACONU, prof. univ. dr. Universitatea din Pitești

CARMEN SECARĂ , conf. prof. univ. Universitatea din Pitești 

La categoria SPORT, câştigător a fost MARIAN POPESCU, preşedinte Fundaţia Aeromodelismul Românesc, care se poate mândri cu 144 titluri de campion naţional la diverse clase de aeromodele, 4 titluri de Campion European, individual și cu echipa, clasele F1A și F1E, două medalii de argint la Campionatele Europene clasele F1B și F1E, două titluri de Campion Mondial cu echipa naţională la clasa F1E, iar medaliile nu se opresc aici. Au mai fost nominalizați la aceeași categorie: 

ANDREEA ELENA PANȚUROIU, atletă triplusalt – a participat la Jocurile Olimpice de la RIO 2016, unde a obținut locul 16 și la Campionatul European de Seniori de la Amsterdam

ROBERT GLINȚĂ,  înotător –  sportivul român finalist la Jocurile Olimpice – Rio de Janeiro, din august, Brazilia

 În domeniul SĂNĂTATE, premiul cel mare a mers la FELIX SÂRBOIU, medic Spitalul Județean Argeș. Din acest an, Spitalul Județean Argeș are un compartiment nou, un compartiment de chirurgie vasculară, iar medicul Felix Sârboiu, specialist în chirurgie vasculară este cel care a pus bazele creării acestui compartiment. La nicio lună de la deschidere, Felix Sârboiu a efectuat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, o operaţie în premieră în Argeş. Intervenţia chirurgicală laborioasă, de anvergură, a durat cinci ore. Nominalizați la această categorie au mai fost:

SIMONA BARABANCIA ROMETE, medic Spitalul Județean Argeș – a efectuat sute de operații, făcând parte în același timp din echipe mixte de medici chirurgi la operații multiple și complexe

MONICA CHIRAN, director Centrul de Transfuzii Pitești – în 2016 Centrul de Transfuzii Pitești a asigurat sânge atât pentru unitățile medicale din Argeș fiind în același timp și principalul furnizor de sânge pentru unitățile medicale din București

Pentru ADMINISTRAŢIE, premiul a ajuns la AURELIAN GHEORGHE, șef de proiect pentru Managementul Integrat al Deșeurilor, un proiect al Consiliului Județean Argeș, cu finanțare europeană în valoare de 59.000.000 lei, fără TVA, ce a fost finalizat în acest an. Au mai fost nominalizați la această categorie:

Locotenent-colonel ION ILIOIU, șef Compartiment Tehnic din cadrul Serviciului logistic ISU Argeș 

ADINA ENESCU, medic, șefa secției de primiri urgențe Spitalul de Pediatrie Pitești

La secţiunea CULTURĂ, câştigătoare a fost desemnată IOANA GRIGORE, studentă – regie, U.N.A.T.C. ”I.L. Caragiale” –București, care, la doar 22 de ani, a regizat și produs, deja, 10 scurtmetraje și documentare şi a câștigat zeci de premii naționale și internaționale. Anul acesta, potenţialul şi talentul tinerei piteștence au fost recunoscute și apreciate la unul dintre cele mai mari festivaluri de profil din Europa. Ioana Grigore a primit, în luna aprilie a acestui an, premiul pentru “Cel mai bun documentar” la International Short Film Festival Istanbul, unul dintre cele mai respectate evenimente cinematografice de profil din Europa. Performanţa argeșencei poate fi considerată remarcabilă în contextul în care tema abordată, bombardamentele NATO din 1999 asupra Republicii Federative Iugoslavia, este una extrem de sensibilă. Documentarul Ioanei Grigore, intitulat „10:34 to Belgrade“, a avut un buget extrem de mic, iar echipa coordonată din postura de regizor de tânăra piteşteancă a muncit preponderent voluntar.  În luna septembrie, cu același documentar, Ioana Grigore a primit premiul pentru “Cel mai bun montaj” în cadrul Festivalului de Film Documentar Românesc DocuArt, București. Au mai fost nominalizați la această categorie:

ELENA STOICA, profesor, pictor coordonator al cercului de pictură „CULOARE și VIS”, Corbeni – a câștigat zeci de premii și medalii de aur și platină la expozitii și concursuri naționale și internaționale din China, Turcia, India, Japonia

MĂDĂLIN SANDU, dirijor, compozitor, concert – maestru, violonist – în luna noiembrie a acestui an, Mădălin Sandu a susținut un concert la Vatican, în cadrul „Festivalului international de muzica sacră” unde a fost invitat să concerteze alături de o orchestră formată, special pentru acest concert, din cei mai buni instrumentiști din întreaga lume. 

Pentru CERCETARE, premiul cel mare a mers la Cristian Gentea – cercetator principal ICN Mioveni. În acest an, sub coordonarea cercetătorului științific Cristian Gentea, la ICN Pitești au fost încheiate cu succes primele analize – diagnostic post iradiere a unor fascicule combustibile iradiate de la CNE Cernavodă în ICN- ceeea ce reprezintă o premieră în România. Au mai fost nominalizați:

DANIELA DIACONU, cercetător RATEN ROMÂNIA – ICN, Coordonatoarea proiectului de cercetare european denumit ARCADIA, ce a avut 25 de parteneri membri UE, proiect definitivat cu succes

Dr. ing. CRĂIȘOR MAZILU, Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură PITEȘTI – în anul 2016 i-au fost omologate și sunt în curs de brevetare 3 portaltoi pentru speciile prun, cais și nuc, specii care acum sunt în curs de introducere în pepinierele private și publice.

Dr. Marin Constantin, cercetător ICN Mioveni – pentru susținerea proiectului reactorului de generație 4 ALFRED, materialele sale de cercetare fiind publicate și în revista de specialitate Journal of Nuclear Research and Development

 

La secţiunea SOCIAL câștigătoare a fost FUNDAȚIA “MEREU APROAPE” – ANTENA1 – pentru faptul că în 2016 a ajutat doi copii din Argeș pentru a putea beneficia de ajutorul medical de care aveau nevoie urgent dar și o întreagă comunitate din Vlădești căreia i-a facilitat accesul la tehnologia de ultimă oră, prin revovarea și dotarea cu calculatoare a unei biblioteci deschise atât pentru copii cât și pentru adulți. Au mai fost nominalizați: 

ASOCIAȚIA “SFINȚII SPIRIDON ȘI IRINA” 

EMISIUNEA “VISURI LA CHEIE” – PRO TV 

DUMITRA SIMA – “SALVAȚI COPIII” 

 

Pentru TURISM ŞI PROTECŢIA MEDIULUI, premiul a mers la FILOFTEIA PALLY, MUZEUL GOLEȘTI – pentru implementarea proiectului, cu finanțare europeană, privind restaurarea Ansamblului Medieval al Goleștilor, unul dintre cele mai importante proiecte cu finanțare europeană realizat de Consiliul Județean Argeș, încheiat în iunie 2016, în termen, fără corecții și considerat un exemplu de bună practică la nivelul proiectelor realizate de administrații locale. Au mai fost nominalizați:

GABRIEL MOICEANU, director ADI Servsal  

PARCUL DE DISTRACȚII ALEX – EMMA’S LAND 

Premiul pentru  PROMOVAREA ARGEȘULUI i-a revenit regizorului ȘERBAN MARINESCU – pentru organizarea, în 2016, a Festivalului “Serile filmului românesc” la Lerești – prima ediție.

 

Au mai fost nominalizați: ANSAMBLUL DORUL și coregraful Marin Ioniță 

NORRIS MĂGEANU – pentru organizarea Raliului Automobilistic “Cupa Câmpulung Muscel la Rally Cross” care în acest an a atras un număr record de spectatori dar și o participare internațională de excepție.

În cadrul Galei de excelență “10 pentru Argeș” a fost acordat un premiu special și Corului “Ars Nova”, ca semn de apreciere pentru activitatea și valoarea acestui extraordinar grup vocal, ce aduce plus valoare culturii argeșene dar și în memoria dirijorului Gheorghe Gomoiu, dispărut în acest an dintre noi. 

 Izabela Moiceanu

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii