Web Analytics

Gabriel Sicoe, preşedinte ACAROM: „Numărul maşinilor vechi şi foarte vechi s-a dublat”

de | 25.05.2017 11:44 | Economie

12 SicoeGabriel Sicoe este de două luni noul preşedinte şi director general al Asociaţiei Constructorilor Auto din România (ACAROM), fiind numit oficial în această funcție pe 22 martie. Sicoe este un bun cunoscător al industriei auto din România și al mediului econimic și de afaceri autohton. Pe agenda ACAROM rămân prioritare dezvoltarea infrastructurii în România, dezvoltarea pieţei auto, a calităţii forţei de muncă în sectorul auto şi a cercetării, dezvoltării şi inovării. La două luni de la preluarea funcției de președinte ACAROM am discutat pe scurt cu Gabriel Sicoe despre câteva din aceste teme dar și despre altele.

# Domnule președinte, ce se mai întâmplă pe piața auto? Ce semnale mai aveți? Tot sub invazia rablelor ne aflăm?
– Subiectul e complicat și situația îngrijorătoare în condițiile în care deja numărul mașinilor vechi și foarte vechi care au intrat în țară s-a dublat față aceeași perioadă a anului trecut.
# Știu că ACAROM a făcut mai multe demersuri către autoritățile centrale pentru adoptarea unor decizii care să protejeze piața, ați primit vreun răspuns?
– Chiar astăzi (n.red. luni, 22 mai) am avut o întâlnire cu doamna ministru al Mediului și am discutat pe larg despre această temă. S-a stabilit crearea unui grup de lucru și împreună cu cei de la minister, de la Administrația Fondului de Mediu, să căutăm soluții, inclusiv referitoare la programele Rabla și Rabla Plus, care să protejeze și piața și să fie și în acord cu cerințele și reglementările europene. Viitorul pieței nu trebuie să fie cel al mașinilor vechi, foarte uzate, periculoase atât pentru oameni, pentru circulație, cât și pentru mediu.
# Care trebuie să fie viitorul pieței?
– Viitorul trebuie să fie și va fi cu siguranță al mașinilor noi și al celor electrice, de aceea am pus accent pe cele două programe Rabla. Toată lumea este conștientă de acest lucru.

„Autostrada Pitești-Sibiu va impulsiona investițiile în zona noastră”

# Despre autostrada Pitești – Sibiu, vitală pentru piața și industria auto, aceşi vești noi?
– Așteptăm și noi să fie lansate procedurile pentru cele două capete și suntem încrezători că în 2021, așa cum au anunțat autoritățile, vom avea autostradă până la Sibiu.
# Sunt și alți investitori din domeniul auto care și-au anunțat intenția de a veni în Argeș dar care-și condiționează investițiile de realizare a autostrăzii?
– Sunt investitori care și-au anunțat intenția de a veni oricum, chiar săptămâna viitoare va fi o conferință la care ne vom întâlni cu acești investitori. Da, autostrada va impulsiona investițiile în zona noastră și nu numai. Gândiți-vă că pentru un camion drumul Pitești-Sibiu se va scurta cu 63 de minute, iar spre Craiova, dacă se va face și acea autostradă, cu 46 de minute. Asta înseamnă termene și costuri reduse pentru toată lumea. Da, sunt investitori pe partea de componente, alții decât cei existenți care vor să vină în Argeș.

„Nu știu dacă m-aș mai putea implica într-un proiect sportiv cum am făcut-o la FC Argeș”

# Să schimbăm puțin registrul, au fost ani în care, alături de Constantin Stroe, ați fost la vârful FC Argeș, vom mai avea vreodată o echipă de acea anvergură la Pitești?
– Da, așa este, am fost la FC Argeș și vă spun că există foarte mult interes ca Piteștiul să revină în lumea fotbalului acolo unde îi este locul și unde a fost foarte mult timp.
# Vă vedeți implicat din nou într-un astfel de proiect, dată fiind experiența acumulată atunci?
– Mi-e greu să dau un răspuns, au trecut 16 ani de atunci, chiar mi-e greu să spun dacă da sau nu. Nu știu dacă acum m-aș mai putea implica într-un astfel de demers la fel cum am făcut-o atunci la FC Argeș.
# Printre industriașii din Argeș credeți că se află persoane care ar dori, ar fi dispuși, să se implice în susținerea unei echipe care să ajungă din nou în prima ligă?
– Să știți că există un astfel de potențial la o scară semnificativă, doar că cei care sunt la butoane trebuie să-i convingă pe oamenii de afaceri să se implice. Vă repet, potențial există.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole