După o pauză de aproape trei ani, Edilul CGA Câmpulung anunță că va relua practica opririi furnizării apei potabile către marii datornici. Și o va face în stilul obișnuit, adică va efectua debranșarea de la rețea din domeniul public, nu de la căminul de apometru al fiecărui abonat debitor, astfel că pentru un rău-platnic vor rămâne fără apă toți cei care locuiesc pe o scară de bloc sau într-un bloc de locuințe.
Furnizorul de apă care deservește populația din Câmpulung și din cinci comune justifică demersul prin aceea că există asociații de proprietari cu mari datorii la apă și canal, iar încercările de a rezolva problema în mod amiabil au eșuat. Și a fost vorba de somații, negocieri și eșalonări ale plăților restante. Doar că mai există soluția acționării în instanță a celor cu datorii, o soluție deja practicată de Edilul, dar și de asociațiile care au membri cu probleme, în asemenea situație fiind evitată afectarea celor care sunt cu plata la zi.
Față de amenințările anterioare ale trecerii la debranșări, de data aceasta Edilul CGA nu mai promite apă cu cisterna celor afectați de întreruperea furnizării apei potabile. Iar printre aceștia se vor afla și agenți economici. Rebranșarea se va face doar după achitarea integrală a debitului.
Câmpulungul vrea, din nou, să răscumpere acțiunile Edilului
Edilul CGA SA este o societate comercială patronată în proporție de 69% de către municipiul Câmpulung. Decidenți în cazul acestei firme sunt consilierii locali, constituiți ca adunare generală a acționarilor, plus reprezentanți ai celuilalt acționar, Financiar Urban Pitești. Societatea piteșteană a preluat 31% din acțiuni în anul 2007, atunci când Edilul era amenințată cu executarea silită de către Fisc, din cauza datoriilor.
Între timp, ținând cont și de necesitatea efectuării unor investiții, municipalitatea câmpulungeană a intenționat să răscumpere acțiunile pierdute acum cincisprezece ani.
A intenționat, dar nu a făcut-o, intervenind și reticența cauzată de riscul ca cesionarea acțiunilor să devină o tranzacție cercetată de oamenii legii. În urmă cu câțiva ani, fostul primar Liviu Țâroiu a pasat problema direct către Edilul, firma urmând să devină partener de tranzacție al Financiar Urban, însă manevra a fost respinsă după un demers în justiție.
Problema a fost reluată chiar luna trecută de noua administrație, atunci când s-a constituit o comisie de negociere a prețului de achiziție a acțiunilor deținute de Financiar Urban. Iar negocierea se va face după realizarea unei evaluări a prețului acțiunilor. În 2007, o acțiune a fost cedată pentru 0,83 lei, în cauză fiind tranzacționate aproape trei milioane de acțiuni. O evaluare de acum cinci ani indica un preț de 1,18 lei per acțiune, mai mare decât cel din 2007.
Rețeaua de distribuție a apei și cea de canalizare utilizate de Edilul în realizarea obiectului de activitate sunt deținute de municipiul Câmpulung.
Cătălin Ioan Butoiu
Citește și Dividende la Edilul Câmpulung
0 Comentarii