Web Analytics

Edilul S.A. Câmpulung, exclus din ADI Constanţa

de | 4.02.2021 13:15 | Actualitate, Economie

Un lucru neterminat care a iscat scandal în ultimii ani la Câmpulung a determinat eșecul unei asocieri! Fiindcă operatorul de apă-canal din municipiul muscelean, Edilul CGA SA, are în continuare un acționariat public-privat, Câmpulungul a ratat ocazia de a deveni, prin societate, partener în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Constanța.
Municipiul Câmpulung aderase la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Constanţa în luna aprilie 2017, după mai multe discuţii cu principalul actor al structurii cu peste o sută de membri, societatea RAJA SA Constanţa. Firma care a rezolvat în 2015 avaria care a lăsat Muscelul fără apă este cel mai mare operator public regional din ţară în domeniul furnizării apei potabile şi a epurării apelor uzate şi a preluat acest serviciu în localităţile care, de-a lungul timpului, au devenit membre ale ADI Apă-Canal Constanţa.
Fostul primar Liviu Ţâroiu a semnat actul de aderare, dar asocierea nu putea fi efectivă decât în momentul în care Edilul CGA avea acţionariat unic public, trebuind să treacă în totalitate sub umbrela Consiliului Local.
Doar că Edilul are, din 2007, și acționariat privat, firma Financiar Urban Piteşti deținând 31% din societate. Intenția de răscumpărare a acțiunilor în favoarea municipalității a eșuat, după ce atât cei din administrația locală, cât și cei de la Edilul au refuzat să devină parteneri în afacere, de teama unui dosar la DNA.
În aceste condiții, ADI Apă-Canal Constanța a decis excluderea Câmpulungului din asociație, după patru ani de cotizat.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Şanse mici ca Văsîi să scape de acţiunile de la Edilul Câmpulung

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii