Web Analytics

Furie după prima sentinţă în cazul fetei răpite şi drogate de la Câmpulung

de | 23.01.2020 14:58 | Dezvăluiri

# ”Nu credeam că o persoană acuzată de trafic de droguri poate fi lăsată în libertate sub motivaţia faptului că are un copil minor. Al meu nu e tot minor? Şi nu a contat pentru ei…”, spune Marioara S., mama fetei abuzate de proxeneți # Daniela Țâru a primit un an și zece luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri şi complicele ei, Mihai Chira, 4 ani cu executare pentru trafic de minori

Cazul minorei de la Câmpulung, care timp de un an şi şapte luni a trăit coşmarul provocat de căderea în cercul de atracţie al unor persoane dubioase, şi-a găsit un prim final. Două persoane au fost trimise anul trecut în judecată, iar sentinţa a fost dată săptămâna trecută. Sunt ani de închisoare, dar, în funcţie de inculpat, modalitatea de suportare a pedepsei este diferită.
Situaţia este binecunoscută, fiind prezentată de câteva ori în ziarul nostru. Pe scurt, este vorba despre o copilă de 16 ani care, în anii anteriori, a fost racolată de către lover-boy, pe când era la şcoală, după cum ne-a declarat tatăl acesteia. „Cu vrăjeală, hai cu noi, hai cu maşina – că au ei vrăjelile lor, că s-au specializat pe spălat creierul – i-au dat droguri, iar drogurile au făcut-o să se ascundă de noi, ulterior aceştia profitând de ea. În sensul că îi spălau psihicul, ulterior o batjocoreau şi o băteau. Şi iar, şi iar, şi iar…”, a povestit acesta. Iar când chinul de a o recupera pe cea care a fost înainte părea că nu se mai sfârşeşte, cazul Caracal a impulsionat, cumva, şi anchetatorii din Argeş, astfel că, la mijlocul toamnei anului trecut, procurorii DIICOT, Serviciul Teritorial Piteşti, au sesizat instanţa cu un rechizitoriu care a vizat două persoane: Daniela Cristina Ţîru, trimisă în judecată sub acuzaţia de trafic de droguri de risc în forma deţinerii în vederea comercializării, cultivării în vederea comercializării, vânzării şi oferirii cu orice titlu, şi Mihai Ionuţ Chira, acuzat de trafic cu minori, persoana vătămată fiind minora al cărei caz a fost prezentat pe larg. Inculpaţii au fost judecaţi în stare de arest preventiv, instanţa menţinând de trei ori decizia de a soluţiona cazul cu cei doi în arestul IPJ Argeş. Şi nu a durat mult până s-a dat soluţia în acest caz, practic a fost nevoie doar de un singur termen de judecată.

Profilul genetic al celor doi – înscris în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare

Săptămâna trecută, judecătorii de la Tribunalul Argeş au decis ca Daniela Ţîru să primească o pedeapsă de un an şi zece luni de închisoare şi un an interzicerea unor drepturi. Însă executarea pedepsei a fost suspendată sub supraveghere pe un termen de trei ani, în această perioadă inculpata având mai multe obligaţii. În plus, ea trebuie să presteze muncă în folosul comunităţii la Primăria Câmpulung sau Schitu Goleşti pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare. De cealaltă parte, Mihai Chira a primit patru ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi. A fost admisă în parte acţiunea civilă formulată de minoră prin intermediul părinţilor, astfel că Mihai Chira a fost obligat la plata a 100.000 de lei reprezentând daune morale. Instanţa a mai dispus prelevarea de probe biologice de la ambii inculpaţi în vederea introducerii profilului lor genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare şi confiscarea de la Ţîru a unor cantitaţi de cannabis.
Hotărârea Tribunalului nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Familia fetei se gândeşte să părăsească municipiul Câmpulung

Familia fetei abuzate a fost surprinsă de hotărâre. „Sunt dezamăgită, dar, din păcate, totul este posibil. Nu credeam că o persoană acuzată de trafic de droguri poate fi lăsată în libertate sub motivaţia faptului că are un copil minor. Al meu nu e tot minor şi nu a contat pentru ei?”, se întreabă mama copilei care acum se află în familie. „Nu ştiu dacă fac apel, că, oricum, nu cred că pedepsele se vor schimba, iar suma ca daune nu mă interesează”, susţine aceasta, menţionând şi faptul că mai sunt dosare în lucru, dar fără rezultat, deocamdată. Cei vizaţi „sunt bine mersi, îi vedem prin oraş”, spune mama, Marioara S., care se gândeşte să plece din Câmpulung împreună cu întreaga familie.
Cătălin Ion Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii