Web Analytics
scris miercuri, 27.06.2018

Fundaţia Groupe Renault România la debut: acţiuni de împădurire cu impact naţional

10 renault 02 1250În luna în care evidenţiem grija pentru protecţia mediului înconjurător – iunie – Groupe Renault România a lansat fundaţia cu acelaşi nume. Compania a anunţat crearea acesteia în cadrul unui eveniment organizat chiar în mijlocul naturii, la Grădina Botanică din Bucureşti.  Mobilizarea pentru o lume mai bună şi Accesul la artă şi cultură sunt cele două domenii sub care Fundaţia Groupe Renault România va activa în viitor.

Fundaţia Groupe Renault România la debut: acţiuni de împădurire cu impact naţional

10 renault 01 1250„Groupe Renault Romania priveşte spre viitor, spre generaţiile viitoare, care vor accentua semnalul schimbărilor, oricare ar fi domeniul de activitate. Dacă astăzi, cu acest prilej,  am ales să vă conectăm la mediul înconjurător, la problematica acestuia, în viitor vă vom detalia proiecte care ţin şi de celelalte preocupări ale noastre prin prisma direcțiilor strategice de responsabilitate socială. Până la sfârşitul anului 2019, alături de partenerii noştri de la «Plantăm fapte bune», vom planta 30.000 de copaci la nivel național, inclusiv în Argeş şi Dâmboviţa. Am corelat acest volum nu întâmplător. Anul trecut, graţie programului REMAT, au fost vândute 30.000 de vehicule noi. Acestui demers i se adaugă trei mari iniţiative de voluntariat intern, la Bucureşti, Mioveni şi Titu”, a declarat Antoine Doucerain, preşedinte director general Dacia şi director general Groupe Renault România.
Fundația Groupe Renault România are drept obiectiv pe termen lung să consolideze angajamentul companiei, prezentă de 19 ani în România, susţinând iniţiative în sprijinul societăţii, în două domenii principale, care sunt parte a angajamentelor Groupe Renault, de mulţi ani:
# MOBILIZE, cu două teme: Incluziunea prin Educaţie, Diversitate, Întreprinderi sociale şi Mobilitatea sustenabilă prin Protecţia mediului şi Siguranţa rutieră.
# ACCES LA ARTĂ ŞI CULTURĂ prin intermediul Artei cinematografice, Artei contemporane şi Culturii franceze.

Până la sfârşitul anului 2019, Groupe Renault România, în parteneriat cu Asociaţia „Plantăm fapte bune în România”, va derula acţiuni ample de împădurire: plantarea unor copaci pe terenuri cu probleme din afara localităților (terenuri agricole degradate, cu risc de alunecare, supuse fenomenului deșertificării) sau pe terenuri din interiorul orașelor, unde este necesară prezența a cel puțin unui arbore.
„Plantăm fapte bune în România” este o iniţiativă naţională de împădurire bazată pe voluntariat, lansată în 2011. Până în prezent, 31.869 voluntari au plantat și îngrijit 664.328 copăcei pe un total de 207  hectare de terenuri publice neproductive în 22 de județe din România.
La evenimentul de lansare au luat parte Antoine Doucerain, director general Groupe Renault România, Oliver Faust, director Responsabilitate Socială Corporativă Groupe Renault, Cornel Brezuică, preşedinte Asociaţia Fondului de Mediu, Mihai Enescu, din partea Asociaţiei „Plantăm fapte bune în România”,  Paulina Anastasiu, director Grădina Botanică, dar şi angajaţi.  Totodată, în cadrul lansării a fost anunţat şi Consiliul director al Fundaţiei. Invitaţii au avut parte de surprize. Au participat la un atelier de realizare butaşi de plante şi îngrijirea florilor de interior, susţinut de Eugenia Niţă, inginer horticultor al Grădinii Botanice. Apoi au vizitat colţul verde al Fundaţiei Groupe Renault România,  pentru care compania a donat arbuşti din specii rare.

Mai multe detalii despre activitatea Fundaţiei Groupe Renault România puteţi afla pe site-ul companiei, dar şi pe pagina de Facebook dedicată şi inaugurată cu ocazia lansării.

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Aventura politică a săptămânii

O vorbă din folclorul urban spune că, atunci când cineva scapă în mod miraculos dintr-o situație dificilă, înseamnă că “i-a trecut glonțul pe lângă...

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...