Web Analytics
scris joi, 29.02.2024

Fundaţia Culturală „Ilfoveanu & Badea” deschide expoziţia maestrului Ion Iancuţ, în perioada 6 martie – 30 aprilie

Miercuri, 6 martie, la ora 18, Fundația Culturală „Ilfoveanu & Badea” va deschide la sediul din Pitești, str. Armand Călinescu nr. 2, o nouă expoziție – ,,IANCUȚ 74” – în prezența autorului: maestrul Ion Iancuț.
Potrivit unui comunicat de presă al Fundației, este vorba despre o expoziție retrospectivă care abordează sculptura, pictura și grafica într-o manieră figurativă, și în tehnici diferite. Pe simezele galeriei vor fi expuse 29 de pasteluri (50/70cm) din perioada 2022-2024, 20 picturi (ulei pe pânză, 50/70 cm) din anii 2010-2015, 10 desene în peniță (30/40 cm) din perioada 1980-1981 și 15 sculpturi în bronz, plastică mică, din anii 1975-2020.

Fundaţia Culturală „Ilfoveanu & Badea” deschide expoziţia maestrului Ion Iancuţ, în perioada 6 martie – 30 aprilie

Ion Iancuț (n. 28 februarie 1950, Răducăneni, Iași) este un pictor, sculptor și desenator român, o personalitate marcantă a artei plastice românești contemporane. Absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, Ion Iancuţ are o bogată activitate expoziţională, atât în ţară (la Sinaia, Focşani, Iaşi, Timişoara, Bucureşti), cât şi în Europa şi Asia (Italia, Olanda, Suedia, Germania, Bulgaria, Cehoslovacia, Japonia), unde a participat cu expoziţii personale sau alături de alţi artişti plastici reprezentativi din România.
Lumea lui Ion lancuț, coerentă, exemplară, originală, este întreruptă tridimensional în cadrul acestei expoziții, ce va fi deschisă în perioada 6 martie – 30 aprilie, prin bronzuri impecabil turnate și finisate, prin uleiuri sau pasteluri care adaugă culoare formelor măiestrit conturate și prin desenele în tuș care se bazează pe siguranța și fluența liniei.
M.S.

Citește și Tudor Muşatescu a cerut aprobare pentru „Titanic Vals”

Citește și Semnal editorial. „Opţiuni de cronicar”, de Nicolae Oprea

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *