Web Analytics

Fundaţia „Conservation Carpathia”, bilanţ pentru două proiecte de conservare a pădurilor din Muscel

de | 19.07.2018 15:00 | Actualitate

Rezultatele parţiale ale proiectului „Elaborarea planului de management al Ariei protejate Râul Târgului-Argeşel-Râuşor” au fost prezentate săptămâna trecută de Fundaţia „Conservation Carpathia”, la sediul Primăriei Lereşti, în prezenţa reprezentanţilor Consiliului Judeţean Argeş, ai primăriilor Lereşti, Rucăr şi Valea Mare-Pravăţ, de la Garda Forestieră, Jandarmerie, Salvamont Câmpulung, obşti de moşneni şi ocoale silvice.

Daniel Bucur, managerul de proiect, a evidenţiat activităţile desfăşurate deja în realizarea planului de management care va conţine măsurile şi activităţile necesare unei exploatări responsabile a resurselor, concomitent cu asigurarea protejării naturii în situl Natura 2000 „Râul Târgului-Argeşel-Râuşor”, cel aflat în administrarea fundaţiei. Şi tocmai în acest sens, în scurt timp cei de la „Conservation Carpathia“ vor organiza caravane de informare în comunităţile locale despre ceea ce înseamnă arie protejată. Proiectul se va finaliza în noiembrie 2019.
Directorul tehnic Mihai Zotta a fost cel care a oferit amănunte despre rezultatele unui alt proiect implementat cu succes de fundaţie, proiectul „Life+“ destinat reconstrucţiei ecologice a pădurilor din valea superioară a râului Dâmboviţa, Munţii Făgăraş. Printre altele, au fost reîmpădurite peste 400 ha de teren, 17 km de şanţuri de eroziune au fost acoperite, iar păduri monoculturi de molid au intrat în proces de conversie către pădure naturală, mix de foioase şi conifere. Proiectul a ajuns la final, dar cei de la „Conservation Carpathia“ spun că acţiunile de reconstrucţie a pădurilor şi habitatului acvatic din Făgăraş vor continua. Fundaţia „Conservation Carpathia” este singura organizaţie non-profit de mediu românească care deţine, în prezent, o suprafaţă de 21.000 ha de pădure, unde, după cumpărare, a interzis tăierile.
C.I.B.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii