Web Analytics

Funcționarii Prefecturii Argeș au fost în grevă japoneză

de | 29.05.2017 09:05 | Actualitate

grevaSindicatul “Egalitatea” din al funcționarilor publici din cadrul Prefecturii Argeș Județul Arges a organizat astăzi, între orele 10.00-12.00, un pichet de protest la parterul instituției, unde salariații au coborât, pentru două ore purtând banderole albe ca simbol al grei japoneze precum și pancarde. Principala revendicare s-a referit la politica salarială discriminatorie a Guvernul României și a Ministerul Afacerilor Interne în raport cu funcționarii publici și personalul contractual din Prefecturi, ale căror salarii sunt la momentul de față cu ½ mai mici decât majoritatea celor din serviciile deconcentrate, consilii județene și primării.
“Pentru edificare, vă amintim că la acest moment un consilier juridic superior dintr-o prefectură, cu gradația 5 de vechime, deci încadrat la maxim, are un salariu brut de cca 3000 de lei, iar un funcționar public de acelasi nivel, din Consiliul Județean Argeș, spre exemplu, are un salariu brut de cca 7000 lei. Același lucru îl întâlnim și la serviciile deconcentrate, acolo unde funcționarii publici încadrați la maxim, spre exemplu din Direcția de Finanțe, APIA, DSVSA, DSP, s.a, beneficiază de salarii brute de cca. 6000-7000 lei”, a spus viceliderul sindicatului Egalitatea, Sonia Constantinescu. Asta, în timp ce secretarul executiv, Cătălin Cârstea, a anunțat că această primă formă de protest va fi urmată de altele, dacă solicitările nu vor fi luate în serios de guvernanți, inclusiv de blocarea acordării unor servicii către cetățeni. Este vorba despre serviciul „Apostilă”, petiționare sau audiențe…”Avem cel mai mare număr de petiții din tot județul pentru că la noi vin toate petițiile de la organele centrale . Este vorba de zece mii de petiții pe an câteva zeci de cereri, poate sute în timpul verii când vin cei care lucrează afară să li se elibereze acte, pașapoarte, să legalizeze copii…”, a spus acesta.
Prefectul județului, Emilian Dragnea, nu a participat la greva japoneză, însă a părut a fi de acord cu protestul organizat în mod legal de subordonații săi.

„Demersul salariaților din cadrul Instituției Prefectului a fost anunțat de săptămâna trecută și este într-un context al unei acțiuni sindicale a funcționarilor publici de revendicare a unor drepturi de natură salarială, care, într-o bună măsură poate fi corectă. Este un act liber consimțit, în conformitate cu legile în vigoare.Noi am luat act de această acțiune, nu putem decât să transmitem Ministerului Afacerilor de Interne punctul de vedere vizavi de acțiunea dânșilor în speranța că se vor face demersurile necesare pentru îndreptarea solicitărilor și a li se oferi posibilitateasă închidă această acțiune cu rezultate favorabile”, a declarat prefectul Dragnea.

Alina Crângeanu

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole