Web Analytics
scris joi, 05.10.2023

Funcţionarea cabinetelor medicale şcolare, în atenţia senatorului Bica

Senatorul PNL de Argeș, Dănuț Bica, s-a adresat ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, în ceea ce privește funcționarea cabinetelor medicale școlare.
„Dacă în urmă cu trei decenii existau cabinete medicale sau cabinete stomatologice școlare în majoritatea unităților de învățământ cu peste 300 de elevi, astăzi acestea au devenit o raritate, chiar și pe lângă școlile mari. Drept urmare, în condițiile în care finanțarea cabinetelor medicale școlare s-ar putea susține, chiar și temporar, și prin fonduri europene nerambursabile, vă rog să răspundeți la următoarele întrebări:

Funcţionarea cabinetelor medicale şcolare, în atenţia senatorului Bica

Câte cabinete medicale școlare și câte cabinete stomatologice școlare erau funcționale la data de 11 septembrie 2023 (începutul anului de învățământ 2023-2024) la nivel național? Dar în județul Argeș?; Se înscrie printre prioritățile Ministerului Sănătății reînființarea cabinetelor care au fost închise, cel puțin pe lângă unitățile mari ale sistemului de învățământ de stat?; Care ar fi efortul bugetar necesar pentru organizarea unui sistem minimal de cabinete școlare la nivelul întregii țări (cheltuieli pentru salarii și logistică), având în vedere că spațiile și costurile administrative pot fi asigurate de către unitățile școlare beneficiare?; Ați luat în considerare posibilitatea utilizării fondurilor europene nerambursabile care sunt puse la dispoziția României pentru finanțarea redeschiderii cabinetelor medicale școlare?, a spus parlamentarul de Argeș.

Citește și Senatorul Dănuţ Bica s-a interesat de sistemele de depozitare a produselor agricole din Argeş

Citește și Senator Dănuț Bica: ”Accesul la o alimentație sănătoasă nu este un lux pentru nimeni, ci o realitate accesibilă pentru toți”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *