Web Analytics

Fuego şi colegii de la Secţia Estradă a Teatrului Alexandru Davila s-au plâns ministrului Culturii că sunt discriminaţi

de | 20.04.2016 17:08 | Dezvăluiri

În replică la memoriul înaintat la Consiliul Județean de o parte dintre actorii Teatrului Alexandru Davila, artiștii de la Estradă au întocmit și ei un memoriu împotriva celor de la Dramă. În petiția trimisă Ministerului Culturii, ei s-au plâns de faptul că sunt discriminați de conducerea interimară a teatrului atât în ceea ce privește dotările cât și din punctul de vedere al promovărilor care s-au făcut „după ureche”, după cum spune șeful secției Estradă, George Diaconescu.
Mai mulți artiști ai secției în frunte cu acesta au organizat marți 19 aprilie, la Hotelul Victoria o conferință de presă, motivația alegerii locației fiind aceea că, alți colegi de ai lor din teatru i-ar fi împiedicat să stea de vorbă cu ziariștii. Alături de George Diaconescu s-au aflat solistul Constantin Nica și instrumentistul Vicențiu Perniu dar și alți artiști care au protestat împotriva faptului că sunt discriminați deși ei umplu sălile la spectacole. Climatul de muncă și discuțiile cu cei de la Dramă se adaugă astfel nemulțumirii generale generate de salariile care se ridică în medie la 1000 de lei net.
„Venim cu haine de acasă, nu am mai primit costume de nouă ani de zile. E groaznic! Nu avem buget propriu. Secția de Estradă a susținut toată instituția de-a lungul anilor!”, au spus ei. Mai mult, prin vocea șefului secției, să propus ca Estrada să se transforme într-o instituție distinctă, Teatrul de Vară „Constantin Zărnescu”, care să beneficieze de buget propriu și să funcționeze în incinta Grădinii de Vară. Cântărețul Paul Surugiu, Fuego, cum este cunoscut de public, și el angajat la Secția Estradă, a trimis la rândul său un mesaj de susținere a colegilor săi. Cu acest prilej s-a putut afla că artistul, care nu a putut fi prezent la conferința de presă din cauza unor spectacole, are un salariu net de 960 de lei.

P.S. Noi ne-am interesat și am aflat că dacă Luminița Borta și-a propus actorii din subordine, respectiv cei de la Secția Dramă a Teatrului Alexandru Davila, George Diaconescu nu a propus niciun artist al Secției Estradă pentru a fi promovat și, implicit, pentru a primi bani în plus la salariu.
Alina Crângeanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii