Web Analytics

Francesca îşi atrage viitorii angajaţi cu anunţuri scrise în manieră atractivă

de | 30.08.2018 14:00 | Economie

Unul dintre agenții economici argeșeni care se confruntă acut cu lipsa forței de muncă este producătorul de confecții Francesca Industries, al cărui patron, omul de afaceri Ovidiu Baciu (foto), a semnalat de numeroase ori efectele acestei crize și necesitatea ca statul să sprijine reînființarea învățământului profesional în funcție de cerințele pieței muncii la nivel național și, mai ales, local.

În contextul acestei crize, angajatorii se întrec în a posta anunțuri de angajare cât mai atractive. Dacă unele firme din industria auto au coborât ștacheta studiilor la 8 clase și oferă chiar bonusuri de prezență, Francesca Industries, care produce pentru branduri internaționale precum Debenhams, H&M, IKEA sau Zara, a apelat la un limbaj atractiv în încercarea de a angaja persoane dedicate muncii într-o astfel de fabrică.
Astfel, pe site-ul companiei, la pagina Cariere, sub titlul „Dezvoltă-te cu Francesca!”, se află postat un anunț de angajare pentru diverse posturi din fabrică, anunț redactat de așa manieră încât să încânte orice femeie care s-a visat măcar o dată o mică creatoare de modă. Iată anunțul:
„E frumos să lucrezi în lumea modei. O femeie va dori întotdeauna să se îmbrace și va fi îndrăgostită de haine. E natural că o femeie să creeze îmbrăcăminte pentru femei. Poți face aceasta de pe diverse poziții:
– Designer vestimentar ancorat în piața în care trebuie să vinzi.
– Inginer și să-ți pui aptitudinile tehnice în aplicare pentru a obține costuri competitive și calitate maximă.
– Tehnician care poți face echipă cu ingineri și lucrători de înaltă calificare laolaltă și să influențezi crearea modelelor cu propriile opinii.
– Muncitor în mașina de cusut și să te bucuri de ceea ce înseamnă o operațiune făcută perfect, aplicată pe o haină apreciată în toate magazinele lumii.
– Ucenic lângă adevărați profesioniști, să-i ajuți în activitatea de fabrică și să stabilești mai târziu unde vrei să ajungi.
– Nu excludem nici bărbații din cele de mai sus.”
Florin Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii