Web Analytics

Fotografiile de război ale celebrului Costică Acsinte, expuse la Pitești

de | 6.10.2018 12:52 | Actualitate

Expoziție temporară de fotografii istorice în Pitești. În perioada 10– 13 octombrie, 100 de fotografii semnate de Costică Acsinte, fotograf român, cu scene de război și portrete de militari români de la începutul secolului XX vor fi expuse la sediul Fundației Culturale Ilfoveanu (Strada Armand Călinescu nr. 2), în cadrul proiectului ACSINTE. 100. Intrarea este liberă, iar oaspeții sunt așteptați între orele 10:00-20:00, iar sâmbătă- 10:00-18:00.

Expoziția va ajunge în mai multe orașe ale țării: Slobozia, Iași, Constanța, Timișoara, Alba Iulia, Cluj-Napoca, și, în final, la începutul lunii decembrie, la București.

Cine a fost Costică Acsinte, fotograful de război

Fotograful Costică Acsinte s-a născut la 4 iulie 1897 în comuna Perieţ (acum, în judeţul Ialomiţa). Costică Acsinte a fost pe front în timpul Primului Război Mondial și s-a întors acasă cu o colecție de fotografii cu soldați români, apoi s-a retras în Slobozia, unde şi-a deschis studioul foto. Arhiva lui Costică Acsinte are peste 5.000 de cadre surprinse pe plăci de sticlă sau printate pe hârtie fotografică. Costică Acsinte a murit la 7 ianuarie 1984, la vârsta de 87 de ani.

ACSINTE. 100 este un proiect organizat de Asociația Culturală Control N și finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, în cadrul manifestărilor dedicate Centenarului.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii