Web Analytics

FOTO. S-a instalat iarna în Munții Făgăraș! Pasionații de drumeții montane sunt avertizați să vină echipați corespunzător

de | 29.11.2021 07:59 | Actualitate, Sport, Turism

În timp ce, în mai multe zone ale țării, toamna nu se pregătește să facă loc anotimpului rece, în munții Făgăraș ninsorile și-au intrat în drepturi pe deplin, iar decorul este unul hibernal.
Deja sunt 5 centimetri de zăpadă așternuți în munții Făgăraș, iar rafalele de vânt ating 40 de km/h. La înălțimi de peste 1.800 de metri, potrivit informațiilor primite de la Salvamont Argeș, temperatura a coborât sub zero grade Celsius.

CITEȘTE ȘI: Grădina Zoologică Pitești, deschisă în perioada 29.11-01.12.2021

În astfel de condiții, salvamontiștii îi avertizează pe turiști că drumețiile pot deveni extrem de periculoase dacă aceștia nu au un echipament adecvat, specific vremii, care să ofere protecția necesară.

CITEȘTE ȘI: Arafat, despre participarea la parada de 1 Decembrie: Interdicția pentru nevaccinați e doar pentru zona oficială. Pentru public, mască și distanțare

”Deși în multe zone din țară vremea este însorită, la munte s-a instaurat deja iarna și nici vorbă de vreo rază de soare. În Făgăraș, spre exemplu, zăpada s-a așternut într-un stat de 5 centimetri, iar vântul bate cu 40 km la oră în condițiile în care temperatura este de – 5 °C . Asta la înălțimi de peste 1800 de metri. Cei care se aventurează să urce în Făgăraș trebuie să știe că au nevoie de echipament specific fără de care nu ar putea face nici măcar un pas prin vremea de afară”, avertizează Dragoș Onea de la Salvamont Argeș.

 

Sursă foto: gandul.ro

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii