Web Analytics
scris joi, 09.05.2024

Fostului primar de la Albeştii de Muscel i s-a redus un an de închisoare din pedeapsă

Nu mai puțin de 11 ani de închisoare a fost pedeapsa totală aplicată de instanță celor trei inculpați judecați acum doi ani pentru comiterea de fapte de corupție în derularea unei investiții publice la Albeștii de Muscel. Cea mai dură sentință a fost cea primită de fostul primar de la Albeștii de Muscel, Ion Năftănăilă, care s-a ales atunci cu cinci ani de detenție. Acum, după apel, pedeapsa a fost redusă cu un an.

Fostului primar de la Albeştii de Muscel i s-a redus un an de închisoare din pedeapsă

La finalul lui 2018, pe rolul Tribunalului Argeș a intrat dosarul în care au fost acuzați fostul primar de la Albeştii de Muscel, Ion Năftănăilă, fostul contabil al aceleiaşi primării, Ion Bodea, şi afaceristul piteştean Eftimie Ionescu. Faptele constatate au fost abuzul în serviciu și complicitate la fals în înscrisuri, în cazul lui Năftănăilă, abuz în serviciu comis de Bodea și complicitate la abuz în serviciu și fals în înscrisuri pentru Ionescu. La începutul anului 2022 au apărut și sancțiunile. Astfel, Năftănăilă s-a ales cu 3 ani și șase luni de închisoare pentru abuz în serviciu și un an pentru complicitate la infracțiunea de fals în înscrisuri în formă continuată, el fiind și în stare de recidivă postcondamnatorie, fiind condamnat anterior într-un alt proces, executarea pedepsei de atunci fiind suspendată sub supraveghere. Instanța, luând în considerare toate condamnările, a aplicat o pedeapsă totală de cinci ani de închisoare, cu executare.

Omul de afaceri Eftimie Ionescu, de la Eftimex Grup SRL, a primit 2 ani și 8 luni pentru complicitate la abuz în serviciu și un an de închisoare pentru fals în înscrisuri, după contopire rezultând o condamnare finală de trei ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. Iar contabilul Ion Bodea s-a ales cu 3 ani pentru abuz în serviciu, executarea pedepsei fiind suspendată pe un termen de 5 ani.

Năftănăilă se află deja în detenție, executând două pedepse anterioare

A urmat apelul, sentința primei instanțe fiind atacată de toate părțile. Doar că o perioadă a fost suspendată judecată, aceasta fiind reluată în februarie 2024. Și nu a durat mult până la pronunțarea hotărârii, acest lucru intervenind chiar în această lună. Au fost respinse apelurile declarate de Ion Bodea și de către procurorii DNA, fiind admise cele introduse de Ion Năftănăilă și Eftimie Ionescu. Iar consecința a constat în reducerea pedepselor aplicate celor doi. Asta după ce judecătorii de la Curtea de Apel au înlăturat condamnările aplicate celor doi pentru complicitate la fals în înscrisuri, respectiv fals în înscrisuri. În urma acestor dispoziții, pedeapsa principală rezultantă pe care o execută Ion Năftănăilă a fost redusă de la cinci la patru ani.
În momentul în care a fost condamnat de prima instanță la cinci ani de închisoare, Ion Năftănăilă se afla deja în stare de detenție, anterior acesta primind alte două pedepse penale. În total avea de executat patru ani.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Fosta contabilă a Primăriei Corbi, condamnată la 6 ani de închisoare. „Am venit să discutăm şi să mă iertaţi. Şi să mă ajutaţi să scap de asta. Pun banii înapoi, tot”

Citește și Motivarea Judecătoriei Piteşti în procesul accidentului de muncă soldat cu un deces. Inquieto are de plată 100.000 euro daune morale către mama tânărului mort pe şantierul din Găvana

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *