Web Analytics
scris joi, 23.05.2024

Fostul șef al SRI Florian Coldea, audiat într-un dosar de trafic de influență

Generalul în rezervă Florian Coldea, fostul șef al Serviciului Român de Informații este la sediul DNA. El ar fi suspect într-un dosar de trafic de influență în instanțe, potrivit unor surse oficiale.

Fostul șef al SRI Florian Coldea, audiat într-un dosar de trafic de influență

Fostul șef al SRI, Florian Coldea, a fost chemat la DNA, joi dimineață, ca urmare a unei plângeri depuse de omul de afaceri Cătălin Hideg. Tot joi, la sediul DNA a fost chemat și fostul şef al Direcţiei juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă. Coldea nu a făcut declaraţii când a ajuns la DNA, înainte de a intra la declarații.

Citește și: Angajaţi de la Protecţia Mediului, ONRC, Arhivele Naţionale, CNCD şi Sport şi Tineret protestează joi în fața Guvernului

Dosarul este instrumentat de procurorul Mihaela Iorga Moraru, șefa Secției I a DNA de combatere a corupției, potrivit G4Media. Coldea, Dumbravă și Trăilă sunt acuzați de trafic de influență legat de cazul omului de afaceri Cătălin Hideg, condamnat în primă instanță într-un dosar al Parchetului European pentru fraude legate de achiziții în pandemie. Mai precis, casa de avocatură a lui Doru Trăilă, pentru care oferă servicii de consultanță firmele lui Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, a încheiat un contract de 600.000 de euro cu Hideg pentru reprezentarea în instanță. Din acești 600.000 de euro, Hideg a plătit efectiv 100.000 de euro către Florian Coldea. Procurorii DNA susțin că avocatul Trăilă și consultanții Coldea și Dumbravă i-ar fi promis lui Hideg că în schimbul banilor îl ajută să obțină o condamnare cu suspendare și să îi fie ridicat controlul judiciar, potrivit informațiilor G4Media. Hideg a fost condamnat însă cu executare în primă instanță și apoi a făcut denunț la DNA.

Tot joi a venit la sediul DNA și Dan Tocaci, om de afaceri din anturajul celor trei și membru provizoriu în Consiliul de Administrație al companiei de salubritate Romprest.

Florian Coldea este acționar în două firme de consultanță: Strategic Sys SRL și Strategic Asset SRL. Conform datelor oficiale ale Ministerului de Finanțe, în 2021, cele două societăți unde acesta este asociat au înregistrat un profit net de aproape 4,9 milioane de lei.

Citește și: Administrațiile de proprietari se vor confrunta cu noi reguli din iunie 2024

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită