Web Analytics
scris luni, 05.02.2024

Fostul șef al SRI, Eduard Hellvig: „Declarațiile revizioniste ale AUR îi servesc lui Putin”

Fostul director al Serviciului Român de Informații Eduard Hellvig îl acuză pe senatorul AUR Claudiu Târziu pentru discursul susținut la Iași, de Ziua Unirii, când a spus că România „trebuie reîntregită” cu Basarabia, dar și cu teritorii aflate acum în Ucraina. Fostul șef al SRI spune că liderul AUR nu poate fi catalogat drept „idiot util” și că își alege special astfel de teme cu potențial incendiar, care sunt folosite și de politicieni de extremă-dreapta din Ungaria și, mai ales, care „îi convin cel mai mult lui Vladimir Putin”.

Fostul șef al SRI, Eduard Hellvig: „Declarațiile revizioniste ale AUR îi servesc lui Putin”

Citește și: Peste 2000 de cereri de demitere a lui Vasile Bănescu adresate Patriarhului Daniel


„Zilele trecute, un domn a cuvântat despre nevoia de a avea bune relații de cooperare cu Rusia și despre cum ar trebui ca noi, România, să mergem să recuperăm teritorii de la Ucraina aflată în corzi. Bineînțeles, discursul îi convine cel mai mult lui Vladimir Putin: Uite, lume, o grămadă de țări sunt nemulțumite, ca atare războiul nostru este justificat”, a scris fostul șef al SRI, Eduard Hellvig, pe X, fosta rețea Twitter.
El spune că Târziu nu are nici măcar scuza de a fi „idiot util” și l-a acuzat pe senatorul AUR că „joacă cinic cu o temă fierbinte, despre care știe foarte bine că este o fantezie” și pentru care nu poate răspunde penal. Scopul? Pentru a crea „agitație” din „agitarea făcliei naționaliste”, pentru a lărgi astfel bazinul electoral al partidului de extremă dreaptă, știind că „vorbele lui sunt o declarație politică și, ca atare, nu poate fi tras la răspundere pentru vreo coliziune cu poziția oficială a statului român”, spune Hellvig.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *