Fostul primar Gheorghe Nicuţ: „Am demisionat din Consiliul Local din motive personale. Am stat cam mult în politică”

de | 8.05.2014 08:53 | Politica si Administratie

Gheorghe Nicuţ, cel care a fost primar al municipiului Curtea de Argeş timp de 12 ani, a demisionat din Consiliul Local şi din funcţia de vicepreşedinte al Organizaţiei locale a PDL. Deşi s-a vehiculat ipoteza revenirii asupra deciziilor, în ultima şedinţă de consiliu, pe 29 aprilie, s-a concretizat renunţarea lui Nicuţ la calitatea de ales local. Demisiile au fost prezentate în ultima zi a lunii martie, atunci când au fost depuse la secretariatul Primăriei şi cel al Organizaţiei PDL. Fostul primar al municipiului a invocat motive personale pentru a explica gestul.

Nicuţ: „A venit rândul altora!”

Profesorul Gheorghe Nicuţ ne-a explicat, pe scurt, ce l-a determinat să ajungă la dubla renunţare:
# Domnule Nicuţ, care este cauza acestor demisii?
– E o decizie personală şi hai să zicem că e vorba de motive personale. Eu am stat cam mult în politică, e timpul să vină şi alţii mai buni.
# Dar nu credeţi că alţii ar trebui să plece?
– Tuturor ne vine rândul. Şi chiar trebuie să avem speranţă că vom fi înlocuiţi de alţii care sunt mai buni decât noi.
# Rămâneţi membru PDL?
– Da, sigur, am spus-o de la început că renunţ doar la funcţia de vicepreşedinte.

O perioadă tensionată

Gheorghe Nicuţ a avut un început de an destul de agitat, în condiţiile în care şi el este inclus printre inculpaţi în „Dosarul Şcolilor”. La fel ca şi ceilalţi, el trebuie să se prezinte miercuri 7 mai la Curtea de Apel Bucureşti, acolo unde procesul este în rejudecare. Au existat tensiuni şi în Consiliul Local Curtea de Argeş, luna trecută Nicuţ anunţând că va ataca în contencios administrativ o hotărâre pentru adoptarea căreia s-a votat de două ori.

Alecsei, veşnicul „următor pe listă”

Locul lui Nicuţ, în Consiliul Local, ar putea fi luat de omul de afaceri Gheorghe Alecsei. Acesta a declarat pentru presa locală că nu ştie ce mare onoare ar fi intrarea în Consiliu la mijlocul unui mandat „pe care mulţi îl consideră ratat”. Oricum, Alecsei nu-şi poate stăpâni un zâmbet atunci când toţi îi vorbesc de oportunitatea de a deveni consilier local. După declararea lui Costinel Vasilescu ca incompatibil, la finalul anului trecut, toţi se aşteptau ca fostul viceprimar să plece din consiliu, iar Alecsei să-i ia locul. Nu s-a întâmplat aşa ceva, deci acum situaţia este privită cu multă reţinere. Alecsei ne-a declarat recent că, deocamdată, preocupările sale şi ale Organizaţiei de partid sunt legate de alegerile pentru Consiliul Judeţean şi europarlamentare, de-abia apoi se va ocupa de posibila intrare în Consiliul Local. Dacă Alecsei va refuza calitatea de ales local, următorul pe lista AAM (PDL) Curtea de Argeş este medicul Magda Marin.
Cătălin Ion Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii