Web Analytics

Fostul primar de la Berevoeşti a scăpat de acuzaţia de conflict de interese

de | 19.03.2020 13:30 | Dezvăluiri

Citat în faţa instanţei cu mandat de aducere în procesul în care era judecat pentru conflict de interese, Gigi Fănel Proca a scăpat şi de însoţirea poliţiştilor de la Secţia Schitu Goleşti, şi de acuzaţii. Pur şi simplu instanţa a constatat că fapta comisă de fostul primar de la Berevoeşti s-a prescris, aşa că la începutul acestei săptămâni a dispus încetarea procesului penal.
În privinţa lui Gigi Fănel Proca cercetările au început după o sesizare a procurorilor, cauza fiind preluată de cei de la Piteşti. Practic, atât el, cât şi fiul acestuia, actual primar, erau suspectaţi că s-au angajat reciproc la Primăria Berevoeşti, Adică tatăl şi-a angajat fiul consilier personal, iar fiul, după ce l-a înlocuit în fruntea comunei, i-a întors serviciul, aceste lucruri fiind incriminate sub acuzaţia de conflict de interese.
Fostul primar a fost trimis în judecată târziu, el invocând probleme de sănătate care au împiedicat derularea fără sincope a procedurii penale. Procesul a început în fază preliminară în februarie anul trecut, la Judecătoria Câmpulung, iar judecata pe fond a fost declanşată în acest an. Iar după ce cauza a fost amânată tot din cauza solicitărilor inculpatului, a intervenit, brusc, decizia instanţei. Magistraţii au constatat că a intervenit prescripţia răspunderii penale, astfel că procesul s-a încheiat. Acum mai rămâne de aşteptat reacţia procurorilor, care pot apela hotărârea Judecătoriei.

Şi fiul este judecat sub aceeaşi acuzaţie

Bogdan Florin Proca, actualul primar, a fost şi el trimis în judecată pentru conflict de interese, după ce, în 2012, şi-a angajat tatăl consilier personal. Din cauza coronavirusului, procesul său a fost amânat până în luna mai.
Deşi în ambele cazuri Parchetul a constatat producerea de prejudicii (4.892 de lei în cazul lui Bogdan Proca şi 9.484 de lei în cel al lui Fănel Proca), Primăria Berevoeşti nu s-a constituit parte civilă pentru recuperarea acestor bani.
Cătălin Ion Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii