Web Analytics
scris miercuri, 22.05.2024

Fostul președinte ALDE a murit la doar 55 de ani

Este doliu în politica românească după ce liderul ALDE s-a stins la vârsta de 55 de ani. Politicianul Daniel Olteanu, fost deputat ALDE și prefect al județului Vaslui, s-a stins din viață, marți seara, după o luptă grea cu o boală necruțătoare.  Daniel Olteanu a fost în comă timp de mai multe zile. Sicriul cu trupul neînsuflețit va fi depus la Biserica „Sf. Dumitru”, înmormântarea urmând să aibă loc pe 25 mai, potrivit puls24.ro.

Fostul președinte ALDE a murit la doar 55 de ani

Daniel Olteanu, președinte al ALDE, din aprilie 2021, a fost deputat liberal în mandatul 2016-2020, anterior ocupând mai multe funcții publice. Astfel, a fost prefect al județului Vaslui în perioada februarie – septembrie 2016, director al AJOFM în perioada august 2013 – februarie 2016.

Citește și: Politicianul român care va avea o pensie de 5.800 de euro plătită de UE

Vestea că suferă de o boală cumplită a aflat-o pe 14 octombrie 2022, de Sfânta Parascheva, iar în noiembrie 2022, la Iași, a suferit prima intervenție chirurgicală. Medicii i-au recomandat să facă radioterapie, pentru că altfel nu va trăi mai mult de un an și jumătate. Fostul parlamentar a refuzat și a plecat, apoi, în Franța, unde a suferit alte intervenții medicale.

Medicii de acolo i-au spus același lucru ca cei din Iași, însă Daniel Olteanu spera să își poată prelungi viața până când pe piață va apărea un medicament inovativ care să îi vindece boala. Întrucât medicii nu i-au mai dat nicio șansă, acesta și-a trăit ultimele clipe acasă, în Bârlad. Starea sa s-a înrăutățit săptămâna trecută, când a intrat în comă neurologică. Marţi, și-a revenit puțin și, acasă la el, a venit un preot care i-a dat Sfânta Împărtășanie. Spre seară, a încetat din viață.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită