Web Analytics

Fostul observator Marian Mincă reacţioneză: „Vreau să se aplice regulamentul în cazul Ilinca aşa cum a fost aplicat şi cu mine”

de | 28.10.2015 22:02 | Sport

Un alt scandal a fost dezvăluit de Jurnalul de Argeş în lumea fotbalului argeșean după ce nimeni altul decât Vali Ilinca, fost președinte al FC Argeș, actualmente secretar general al AJF a făcut scandal pe 25 septembrie la meciul dintre Gloria Berevoești și FC Argeș 1953, echipa suporterilor și a fostelor glorii alb-violete, meci din cadrul Ligii a IV-a. Ilinca i-a înjurat pe arbitru și pe observator după ce aceștia i s-au adresat pe un ton nu tocmai potrivit. Asta după ce fostul șef al grupării din Trivale a intervenit pentru că meciul fusese amânat cu circa 40 de minute. Tot acest scandal s-a finalizat cu memorii depuse la AJF, pe de o parte, de către observator și de către arbitru și pe de altă parte din partea FC Argeș 1953. Referitor la acest scandal, fostul observator Marian Mincă (foto) a reacţionat şi a atenţionat conducerea AJF-ului să aplice regulamentul aşa cum a fost el aplicat şi în cazul domniei sale, adică a fost exclus dintre observatori.

„În cazul Ilinca nu mai este valabil articolul 152 care m-a scos pe mine dintre observatori că am adus prejudicii imaginii AJF-ului?”

Iată ce ne-a declarat Marian Mincă: „Cazul de la Berevoeşti cu Ilinca nu s-a judecat încă cu toate că au trecut vreo trei săptămâni şi cred că Sorescu îl va îngropa ca şi cazul care a fost la meciul dintre Bascov şi Berevoeşti, unde primarul de la Berevoeşti a înjurat pe toată lumea, iar observatorul a scris în foaie că s-au adresat cuvinte grele şi foarte grele, ne-a declarat Marian Mincă. Ceea ce s-a întâmplat la meciul dintre FC Argeş şi Berevoeşti din turul campionatului este total inadmisibil. Acolo a fost prezent dl Viorel Ilinca, secretarul general al AJF-ului, dl Florescu, care este vicepreşedinte şi dl Simion care este şeful delegărilor de observatori. Când este 80% din conducerea Asociaţiei prezentă la meci, dl Ilinca să spună aşa ceva dlui Simion? Ce ar fi păţit ceilalţi observatori care nu au aşa un renume… Vă reamintesc că Simion a jucat în Divizia A, a arbitrat în Divizia A şi este inginer, faţă de alţii… Joi, 29 octombrie va avea loc Comitetul executiv în care se zice că se va lua în discuţie cazul de la Berevoeşti. Nici nu trebuia să fie Comitetul executiv, ci dl Ilinca trebuie să-şi depună imediat demisia de onoare pe masă pentru că dânsul, scrie acolo, că reprezintă interesele AJF-ului. Ce interese ale AJF-ului reprezintă dl Ilinca când a făcut acolo ce a făcut? Trebuie să-şi dea seama că dânsul nu a mâncat nici pâine albă, nici cozonac la FC Argeş, ci a mâncat tort. La acest meci nici nu trebuia să se prezinte, nici nu trebuia să fie pe acolo pentru a lăsa loc la interpretări. Dar asta este şi Comitetul executiv îi va propune vreo măsură de reţinere a 10% din salariu sau o mermeleşte dl preşedinte Sorescu acolo să-l scoată din cauză pe dl Ilinca. Pentru comportamentul dânsului de la Berevoeşti, trebuia a doua zi să-şi depună demisia. L-am avut pe Sorescu demisionar, l-am avut pe jurist demisionar şi probabil numai demisionari prin conducerea Asociaţiei”.

„Sunt curios şi eu ce măsuri va propune dl preşedinte Sorescu pentru ceea ce s-a întâmplat la Berevoeşti!”

„Sunt curios şi eu, spune acelaşi Mincă, ce măsuri va lua Comitetul executiv şi ce măsuri va propune dl preşedinte Sorescu pentru ceea ce s-a întâmplat la Berevoeşti. E strigător la cer! E vorba de cum te comporţi având o funcţie! Repet, dacă era alt observator, nici nu vreau să mă gândesc ce ieşea acolo. Vreau să se facă dreptate în acest caz aşa cum s-a făcut şi cu mine. Vreau să se aplice regulamentul aşa cum a fost aplicat şi cu mine sau aici nu mai este valabil articolul 152 care m-a scos pe mine din corpul observatorilor că am adus prejudicii imaginii AJF-ului? Ilinca nu a adus niciun prejudiciu imaginii AJF-ului? Ce scrie în rapoartele respective nici nu vă vine să credeţi. Nu te poţi aştepta la aşa ceva de la un fost preşedinte de club de la FC Argeş, Craiova sau Urziceni, cluburi care de altfel au dispărut”, mai spune Marian Mincă.
Marius Ionel

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii