Web Analytics
scris vineri, 16.06.2023

Fostul ministru Tanczos Barna a dat liber la vânătoarea de urși

Aproape cinci sute de urși își vor găsi moartea, ca urmare a unui ordin semnat de ministrul Mediului, Tanczos Barna, în ultima zi de mandate.

Fostul ministru Tanczos Barna a dat liber la vânătoarea de urși

Citește și: Un alt scandal la Spitalul Câmpulung. Singurul medic diabetolog e pe picior de plecare

În ultima zi pe care a petrecut-o la Ministerul Mediului, Taczcos Barna a dat liber la vînarea urșilor din pădurile românești. Fostul ministru UDMR a semnat un ordin care permite vânătorilor să omoare în jur de 500 de animale, sub pretextul protejării vieților și bunurilor, dar și pentru a soluționa conviețuirea om – urs, în favoarea celui dintâi. Tanczos Barna a semnat ordinul care prevede cotele de vânătoare, pentru prevenţie, la urs brun.

Citește și: Pompierii au scos apa dintr-o gospodărie din Argeș

„În Ţinutul Secuiesc, din 2016, numărul crescut de urşi a ameninţat tot mai mult viaţa oamenilor şi bunurile acestora. În ultimele 905 de zile, UDMR a lucrat pentru a proteja vieţile şi bunurile, precum şi pentru a soluţiona convieţuirea om-urs pe termen lung, respectiv pentru a pune pe baze solide profesionale gestionarea populaţiei de urs din România”, a anunțat, joi seara, Tanczos Barna. Ordinul de ministru a fost transmis către Academia Română pentru avizare, după care va fi publicat în Monitorul Oficial.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *