Web Analytics

Fostul director al CNAB și alte trei persoane, reținute de DNA în urma perchezițiilor de la Aeroportul Otopeni

de | 29.03.2023 08:35 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Procurorii DNA i-au reținut, marți seara, într-un dosar ce vizează contractele pentru spațiile comerciale de la Aeroportul Otopeni, pe fostul director al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), Alexandru Ivan, omul de afaceri Cristian Bălan și doi acționari la firma care a închiriat spațiile comerciale.  Procurorii Direcției instrumentează un dosar de luare de mită și trafic de influență.

Citește și: Realitatea PLUS. De ce tace Grindeanu după ce DNA a dat buzna peste rechinii de la Aeroportul Otopeni

Anchetatorii anticorupție au făcut, marți, percheziții la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” Otopeni, și ar fi cerut documente într-un dosar ce vizează mai multe contracte pentru magazinele din interiorul aeroportului. Persoane din cadrul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti ar fi fost chemate la DNA să dea declarații în acest dosar.

Perchezițiile au vizat mai multe persoane fizice și sediile unor firme, fiind vizate fapte de corupție și asimilate corupției. Mai exact, suspiciunile au legătură cu încheierea cu CNAB a unui contract de asociere în participațiune în ceea ce privește închirierea unor spații din aeroport. Ar fi implicați mai mulți oameni de afaceri, dar și o serie de intermediari, care ar fi cerut diferite sume de bani, susținând că au influență la anumiți angajați din cadrul aeroportului.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *