Web Analytics

Incredibil! Un şef serviciu de la ADIA, băut, a făcut accident cu maşina instituţiei

de | 10.02.2021 13:10 | Actualitate, Dezvăluiri

# Ex-consilierul local Ionuţ Popescu este actualmente economist la ADIA Argeş # Transparent, primarul Gentea ne-a confirmat accidentul subordonatului său și a promis măsuri drastice împotriva acestuia
Ionuț Popescu, fost consilier local piteștean din partea PSD până anul trecut și, în prezent, economist la ADIA – Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Argeș, a avut un accident urât cu Loganul instituției, pe care l-a condus sub influența alcoolului. Având în vedere gravitatea unui astfel de eveniment, l-am căutat chiar pe protagonist pentru a afla ce s-a întâmplat. Deși foarte grăbit în declarații (e și de înțeles, având în vedere că nu e nimic de laudă în fapta sa), acesta n-a avut încotro și a recunoscut că a făcut un accident. Dar s-a eschivat atunci când a fost întrebat dacă era mașina instituției și dacă a condus băut, repetând insistent că totul este „în regulă”. Ce anume o fi în regulă în a conduce băut Loganul de la serviciu nu prea înțelegem. Primarul Cristian Gentea a spus însă adevărul, care este unul incredibil. Tânărul economist s-a urcat băut la volanul mașinii de serviciu de la ADIA, la ora 3 dimineața, într-o zi de vineri din luna ianuarie a.c. Mai mult, mașina a fost atât de mult avariată, încât nu se mai poate face nimic pentru a o repara, în sensul că are daună totală. Iar asigurarea nu mai este valabilă tocmai pentru că șoferul a consumat alcool.

Ionuţ Popescu: „Haideţi că vorbim zilele acestea, poate ne vedem la redacţie”

# Am înțeles că ați avut un accident de mașină, de curând.
Ionuț Popescu: Da, da, dar eu sunt ok, e în regulă.
# A fost un accident grav?
– Nu, nu, nu, e în regulă, se mai întâmplă.
# Nu au fost victime?
– Nu a fost nicio victimă, decât eu m-am lovit. E în regulă.
# Când s-a întâmplat accidentul?
– Nu mai știu, acum vreo 2-3 săptămâni. E în regulă.
# Eu am înțeles că ați fost cu mașina instituției, de la ADIA.
– Nu, e în regulă, haideți că vorbim zilele acestea, poate ne vedem la redacție.
# Am înțeles că ați consumat alcool înainte de accident.
– Nu, nu, doar că am suferit eu lovituri. E în regulă.
# Ați fost sancționat? În ce stare e mașina?
– Nu, nu, o să discut la birou și vă anunț. O să vă anunț eu.

Primarul Cristian Gentea: „A fost un accident cu mașina instituției. Nu doar că era sub influența alcoolului, dar accidentul a avut loc la 3 noaptea”

Având în vedere informațiile puține pe care le-am primit de la Ionuț Popescu, am luat legătura cu primarul Piteștiului, Cristian Gentea, care este și președintele ADIA, de la sfârşitul anului 2020.
„A fost un accident cu mașina instituției. Nu doar că era sub influența alcoolului, dar accidentul a avut loc la 3 noaptea. Nu avea ce să caute mașina vineri noaptea la el acasă sau să o folosească el. Asta este clar. Din mașină înțeleg că nu se mai poate recupera nimic. Bineînțeles că, deși a avut asigurare, așa cum se știe, asiguratorul, în caz de accident datorat consumului de alcool, nu dă nicio despăgubire. Așa că eu am să convoc Consiliul Director al ADIA. Deocamdată, el este în concediu medical, am și vrut să poată să vină să dea explicații și vom lua măsurile: atât sancțiune disciplinară, cât și pe partea de răspundere patrimonială, pentru că e vina lui și va acoperi pagubele materiale. Plus sancțiunea disciplinară, conform Codului Muncii. Vom stabili și vă vom informa.”
Referitor la modul în care s-a întâmplat accidentul, primarul ne-a spus: „Știu doar că, după ce s-a încheiat programul, a luat mașina din fața instituției. Chiar am avut o discuție cu ceilalți și am observat că este un obicei; se pare că dumnealui mai făcea astfel de lucruri, dar, mă rog, deocamdată, eu abia am fost ales președinte al ADIA. Undeva pe Calea Câmpulung, la întoarcere în Pitești, nu știu unde a fost cu mașina, a consumat băuturi alcoolice acolo. Își asumă, asta este! Cine face d-astea trebuie să răspundă. Am înțeles că în jur de ora 3 noaptea s-a întâmplat acest accident, pe Calea Câmpulung. Nu știu ce a făcut, că a derapat, că s-a răsturnat, nu știu exact, dar fapta este foarte gravă și autoturismul nu se mai poate… recupera. Am înțeles că este vorba despre o daună totală”.

Citește și „Prea cinstiţii” doctori Manu şi Popescu au deturnat banii pentru medicamente în buzunarele constructorilor

Citește și Cruella şi Mata Hari i-au băgat pe doctorii Manu şi Popescu în belea

Citește și Stenograme incendiare în dosarul interlopilor „Titoaşcă” şi „Parfum”

„A avut mai multe coaste rupte. A fost destul de grav”

Ionuț Popescu a fost rănit în urma accidentului. „A fost în spital și la București, transferat de aici. Am înțeles că a avut mai multe coaste rupte, clavicula, o vertebră. A fost destul de grav. Am luat legătura, am și trimis pe cineva acolo să vadă în ce stare este. Practic, este cooperant, am vorbit la telefon, numai că nu știu când își va reveni”, a mai spus primarul.
Ionuț Popescu va fi sancționat în funcție de gravitatea faptei sale. „Sancțiunile pot să meargă inclusiv până la desfacerea contractului de muncă. Nu știu exact ce sancțiune va fi luată de către Consiliul Director, dar trebuie să ținem cont și de împrejurări și de gradul lui de vinovăție, de comportarea lui generală la serviciu, dacă a mai avut alte sancțiuni disciplinare anterior. Toate acestea nu le știu în acest moment, tocmai de accea am solicitat material. Repet, aș fi dorit să fie prezent și să ascultăm și versiunea lui. Asta nu înseamnă ca o să aștept un an de zile până… Dar, cu siguranță, poate chiar săptămâna viitoare voi convoca Consiliul Director”, a precizat Cristian Gentea.

Cristian Gentea a reorganizat ADIA Argeş, unde sunt patru angajaţi

La ADIA Argeș nu este niciun director momentan. Ionuț Popescu era șef departament economic și acum, după reorganizare, este economist. Toți angajații aveau 10.000 lei salariu net, dar, de la 1 februarie, salariile le-au fost reduse la 4000 lei. „Am făcut o reorganizare acolo. Erau 5 angajați, unul era director executiv, dar a ieșit la pensie, domnul Ababei, și 4 șefi de departamente. Cum am explicat și în Consiliul Director și toată lumea a fost de acord cu mine, nu știu cum acești salariați erau și șefii unor departamente, în fiecare departament lucra doar șeful ăsta. Practic, am făcut o reorganizare, nu mai există aceste departamente. Am un economist, un consilier juridic, un specialist pe monitorizare proiecte europene și un secretar, iar directorul executiv va fi numit într-o ședință viitoare”, a mai spus primarul Cristian Gentea.
Am încercat să îi luăm un punct de vedere și fostului director executiv de la ADIA, Marian Ababei, dar nu l-am găsit la telefon.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii