Web Analytics

Fostul comandant al Spitalului Militar, numit preşedintele Comisiei de Sănătate din PNL Argeş

de | 14.11.2019 13:24 | Actualitate, Politica si Administratie

În urmă cu aproape o lună, dr. Alexandru Gigel Guiță, fostul comandant al Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Ion Jianu” Pitești, s-a înscris în PNL. Săptămâna trecută, doctorul Guiță a fost numit președintele Comisiei de Sănătate din PNL Argeș. Este primul medic cu această funcție în noua echipă a liberalilor argeșeni, condusă de Adrian Miuțescu.
Numirea doctorului Guiță are la bază cariera sa profesională de necontestat, dovadă că fostul comandant și manager al Spitalului Militar din Pitești încă profesează, după ieșirea le pensie, la un spital privat din capitală.
Printre sarcinile principale ale doctorului Guiță, în calitate de președinte al Comisiei liberale de Sănătate, se numără identificarea nevoilor argeșenilor în ceea ce privește serviciile de sănătate, inițierea de proiecte și acțiuni pentru îmbunătățirea serviciilor medicale și susținerea acestor proiecte la nivel național, județean, local, în funcție de amploarea și specificul lor. Doctorul Guiță își propune ca ședințele Comisiei de Sănătate să aibă loc cel puțin o dată pe lună, la sediul PNL Argeș, în funcție de posibilitatea celorlalți membri. Fiecare zonă din Argeș va fi reprezentată de câte un membru.

„Banii din sănătate ar trebui cheltuiți cât mai eficient”

„Am lucrat la stat până anul acesta în martie, am experiența serviciilor medicale oferite de stat către populație, acum lucrez în privat. Am observat, din experiența mea, că serviciile de sănătate pot merge mult mai bine împletind privatul cu statul. Se pot completa unul pe altul, pot merge în aceeași direcție, către nevoile populației. Banii din sănătate ar trebui cheltuiți cât mai eficient. Gândesc că împreună cu o echipă de oameni corecți și responsabili putem să facem lucruri foarte frumoase în acest domeniu”, a declarat, pentru Jurnalul de Argeș, dr. Alexandru Gigel Guiță.
Potrivit datelor din CV-ul său, Alexandru Guiță a fost șef Secția A.T.I. la Spitalul Militar din Pitești în perioada 2001-2010. Din 2010, timp de 8 ani, a ocupat funcția de comandant/director general la același spital. De asemenea, a fost director medical, locțiitor al comandantului în perioada 1.12.2018 – 31.03.2019 tot la Spitalul Militar. De la 1 aprilie, Alexandru Gigel Guiță este colonel în rezervă. În prezent, lucrează la Spitalul Victoria din București.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii