Web Analytics

Fostul antrenor al CS Mioveni, Alexandru Pelici, este noul selecționer al naționalei U19 a României

de | 1.09.2022 13:40 | Actualitate, Home, Sport

Alexandru Pelici va conduce reprezentativa juniorilor născuți începând cu 1 ianuarie 2004 în campania de calificare pentru Campionatul European 2023.
Tehnicianul a încheiat acum câteva zile colaborarea cu CS Mioveni, echipă cu care a obținut promovarea în prima ligă. Mai are în palmares încă două promovări, cu Voința Sibiu și Hermannstadt, cu cei din urmă disputând chiar o finală de Cupa României, în 2018, când echipa evolua în Liga 2.

Citește și: Bogdan Stoica, manager sportiv CS Mioveni: „Flavius Stoican a semnat contractul pe un an, iar obiectivul este acelaşi: evitarea retrogradării”


„Este o onoare pentru mine să reprezint echipa națională a României în acest nou rol de selecționer Under 19. Este o provocare pentru mine, mai ales că urmează în scurt timp primele meciuri de calificare, dar mă voi folosi de toată experiența mea pentru a crea un grup unit alături de care să obținem rezultatele pe care ni le dorim”, a declarat selecționerul României U19, Alexandru Pelici, conform site-ului frf.ro.
Naționala U19 a României va evolua în această lună în grupa de calificare la EURO 2023 alături de Letonia, Lituania și Austria. Se califică mai departe la Turul de Elită primele două clasate împreună cu echipa de pe locul 3 din cele 13 grupe cu cele mai bune rezultate înregistrate în fața primelor două clasate. La turneul final din Malta, din 2023, se vor califica doar 7 reprezentative alături de țara gazdă.
Iată programul meciurilor de calificare din această lună: miercuri, 21 septembrie, ora 20:00: Letonia – România; sâmbătă, 24 septembrie, ora 20:00: România – Lituania; marți, 27 septembrie, ora 18:00: România – Austria.
Foto: frf.ro

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *