Web Analytics

Foştii primari de la Slobozia, omagiaţi cu ocazia zilei comunei

de | 25.05.2017 11:50 | Politica si Administratie

14 01Duminica trecută, de Sfinții Constantin și Elena, localitatea Slobozia a sărbătorit alături de invitați cea de-a cincea ediție a zilei comunei. Cu această ocazie autoritățile locale au pus la dispoziție 3.000 de mici, bere și țuică la discreție pentru participanți. Demn de reținut că această sărbătoare a fost reluată după 4 ani de zile, perioadă în care fostul primar nu a dorit să organizeze această manifestație.

„Am dat cinci diplome de excelență foștilor primari care au lucrat în administrația publică locală”

14 02Petre Funie, primarul comunei Slobozia, ne-a declarat legat de acest eveniment: „Suntem la a cincea ediție după o pauză de 4 ani și cred că această zi este de fapt o sărbătoare a comunei Slobozia. Am implementat această manifestare legată de Sfinții Împărați Constantin și Elena întrucât înainte această localitate se numea Slobozia Brâncoveanu datorită moșiei domnitorului, cel care a făcut și un dig, cunoscut ca dulul brâncovenesc. Acesta este lung de 1 km, înalt de 10 metri și lat de 8 metri. În perioada 1688-1714 orice trecător pe acest drum comercial lua câte un coș de pământ și punea peste acest dig. Înainte, această localitate se numea Neagra, atestată fiind la 1488, iar denumirea de Slobozia a fost atestată documentar la 1835 de hărțile rusești. Denumirea vine de la faptul că Brâncoveanu a hotărât că pe teritoriul acestei localități oamenii vor fi slobozi de la taxe și impozite. În ceea ce privește programul artistic al acestei zile vă pot spune de Doina Argeșului, Doruri Muscelene, Fanfara Teatrului Al. Davila și Ansamblul Dorul.

14 03După-amiază a interpretat un câtăreț din comuna Slobozia, care este recunoscut pe plan național. Este vorba de Lazăr Ionel. Vă mai pot spune că am acordat cinci diplome de fidelitate pentru cei care au împlinit 50 de ani de căsătorie, precum și o mică atenție financiară din partea Consiliului Local și Primăriei Slobozia. Am dat cinci diplome de excelență foștilor primari care au lucrat în administrația publică locală, precum și trei diplome de excelență firmelor care au sponsorizat această manifestare de suflet pentru comuna Slobozia”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii