Web Analytics

Fosta funcţionară angajată cu diplomă falsă la Primăria Lunca Corbului, judecată pentru lovire

de | 31.05.2018 10:36 | Dezvăluiri

6 diploma falsa01Corina Natali Gătejanu (anterior Anton, fostă Ene), cercetată pentru fals și uz de fals după ce a fost reclamată că timp de opt ani, între 2007 și 2013, a ocupat un post de funcționar public la Primăria Comunei Lunca Corbului în baza unei diplome de bacalaureat false, în condițiile în care la acea vreme femeia avea doar  8 clase,  a fost trimisă în judecată încă din 2016, după ce fostul soț i-a acuzat pe ea  și  pe omul de afaceri Aurel Micu (tatăl primarului de la Săpata),  inculpat în același dosar, de lovire și alte violențe. Varianta fostei soții, care spune că ea este victima în această poveste, e diferită de a bărbatului, pe care îl acuză de violență. Povestea e cu atât mai  halucinantă, cu cât nici varianta celuilalt inculpat nu coincide cu celelalte două. Pe 24 mai a.c.,  toți trei trebuia să fie reaudiați la Judecătoria Costești, însă nu s-au prezentat. După ce pe numele lui a fost emis mandat de  aducere, și omul de afaceri  Veron Bădescu, martor în dosar, va fi audiat  odată cu cei trei (împreună cu încă un martor la faptele incriminate de  Gheorghe Florian Anton, fostul soț al femeii). Dincolo de povestea diplomei de bacalaureat false,  în baza căreia Corina Natali Ene (numele de fată, la acea vreme) a fost angajată, timp de 6 ani, ca  funcționar public, la Primăria Comunei Lunca Corbului,  situaţie despre care  cea în cauză  ne declarase anterior că este o înscenare  a familiei fostului soț, dar despre care oficialii Primăriei confirmă că a fost depusă la dosar, în 2007, chiar de solicitanta postului (femeia a luat BAC-ul  abia în 2016, la 7 ani de când a prezentat documentul fals), mai există o poveste, la fel de halucinantă în aparență, demnă de un scenariu hoollywoodian.
Este vorba de fapre grave  incriminate de fostul soț al femeii, Florian Gheorghe Anton,  care o acuză pe Corina Natali Gătejanu că la vremea divorțului l-ar fi  bătut, împreună cu omul de afaceri Aurel Micu, până la pierderea cunoștinței. Bărbatul le-a povestit anchetatorilor că în februarie 2011, după o convorbire cu fosta soție, aceasta l-ar fi invitat la ferma de porci din Lunca Corbului, unde bărbatul știa că femeia face menaj.

Varianta fostului soţ

„Am intrat în incinta fermei, în bucătărie, unde am  găsit-o pe fosta  soție împreună cu Micu Aurel (…).  Am rămas stupefiat de cele văzute. Întrebând-o de ce m-a chemat acolo, ca drept răspuns a început a mă înjura. Am încercat să-mi păstrez calmul și să am o discuție, ca de la bărbat la bărbat, dar nu a fost posibil, năpustindu-se asupra mea cu pumnii și picioarele, timp în care fosta soție a ieșit din încăpere și am văzut-o întorcându-se  cu o rangă  în mână. Am fost imobilizat de către Micu Aurel, timp în care ea m-a lovit în zona occipitală și m-a aruncat prin geamuri, rămânând la podea.  Au venit după mine și m-au lovit în continuare fără milă, fosta soție cu ranga, iar Micu Aurel cu picioarele. Le-am spus să înceteze, dar nu m-au ascultat, Micu Aurel luând ranga din mâna ei și lovindu-mă până am rămas inconștient într-o baltă mare de sânge (din cap, nas,  gură, urechi și tăieturile de la genunchi). După nu știu cât timp m-am trezit, dar nu puteam deschide ochii, auzeam vocea mamei mele, Anton  Ileana, și a fratelui meu,  Anton Ionel, care au fost anunțați  telefonic de fosta soție,  spunând: «Veniţi  să-l luaţi, că l-am bătut de l-am omorât», apel care există în memoria  telefonului mamei mele. Între timp, au venit poliția, ambulanța, fiind chemați tot de fosta soție și Micu Aurel. Echipajul  de pe ambulanță mi-a acordat primul ajutor; aflându-mă pe targă, am fost fotografiat de către un procuror venit de la Costești”, spune Florian Gheorghe Anton, fostul soţ al femeii.
Bărbatul a fost internat ulterior la Spitalul Județean, secția Chirurgie (şi-a scos certificat medico-legal care arată că fost lovit) și spune că, pe fondul acestor bătăi, a făcut epilepsie și că în acest moment are o stare de sănătate foarte proastă.
Florian Gheorghe Anton s-a constituit, în  2016, parte civilă împotriva fostei soţii şi a omului de afaceri Aurel Micu, inculpaţi în dosarul în care bărbatul îi acuză de lovire şi alte violenţe.

Varianta omului de afaceri Aurel Micu

6 micu aurelOmul de afacei Aurel Micu spune că Florian Gheorghe Anton este cel care ar fi fost violent şi neagă că ar fi avut vreo relaţie cu Natali Corina Anton  sau că la momentul faptelor din dosar s-ar fi aflat  la fermă cu fosta doamnă Anton (femeia spune,  în schimb, că era împreună cu omul de afaceri la acel moment,  dar neagă şi ea, la rândul ei, că ar fi avut o relaţie).  Aurel Micu povesteşte cum s-au văzut lucrurile din perspectiva sa.
„El a venit la ferma la care băiatul meu e acționar. Eram la fermă, m-am trezit cu el cu parul în mână, a spart lacătul la poartă, a dat în stânga, în dreapta și a distrus totul. Am avut pagubă de o sută și ceva de milioane, geamuri, uși, ferestre. A venit peste mine”, povesteşte Aurel Micu.
Redăm mai jos câteva dintre răspunsurile pe care omul de afaceri le-a oferit.
# Dumneavoastră erați cu fosta soție a domnului Anton atunci?
Aurel Micu: Nu! Nu…
# Dumnealui a fost luat de ambulanță. Cine l-a bătut?
Aurel Micu: Păi, cine l-a bătut? Dacă a venit și a intrat pe geam? Nu l-a bătut nimeni. E dosar pe rol care trebuie să se finalizeze, la Judecătoria Costești.
# Nici fosta soție nu l-a bătut?
Aurel Micu: Eu nu știu,  l-o fi bătut altădată, în altă parte…
# Dar a fost luat de ambulanță?
Aurel Micu: Ambulanța eu n-am văzut-o. Nu știu să fi venit. A plecat de la mine… A venit poliția, a plecat din fermă, pe urmă l-a dus la poartă. De acolo, când și cu cine a plecat… E distanță de vreo 150 de metri de la clădire până la poartă… Deci, a distrus totul acolo, băiatul a venit cu o rangă de la căruță, cu un tovarăș al lui, beți morți au venit, s-au pus cu parul pe toată clădirea și bineînțeles că s-a tăiat în sticlele alea, nu l-oi fi tăiat eu cu sticla! A intrat pe geam, nu vă dați seama?! (…) El, după aia, a venit, m-a despăgubit, după ce m-am dus eu la poliție… A plătit maică-sa în locul lui, că el e un tembel de om, un bețivan, am zis că nu mai am nicio pretenție dacă îmi dă banii pe paguba pe care mi-a făcut-o…
# Dumneavoastră ați avut o relație cu fosta lui soție, așa cum spune dumnealui?
 Aurel Micu: Ce relație să am? Eu sunt om însurat, cu nepoți… N-am avut și nu am.

Omul de afaceri Veron Bădescu, unul dintre patronii  fermei la care s-au petrecut faptele din 2011, susţine varianta omului de afaceri Aurel Micu (tatăl partenerului său de afaceri, Laurenţiu Micu, primarul comunei Săpata) şi spune că Gheorghe Florian Anton a făcut prăpăd în fermă cu o rangă, fără să comenteze restul detaliilor. Afaceristul va fi şi el audiat pe 24 mai.

Varianta fostei doamne Anton

Corina Natali Gătejanu, citată ca inculpat în acest dosar, spune că declarațiile fostului soț sunt mincinoase și că bărbatul  nu urmărește decât să se răzbune și să o vadă divorțată de actualul soț. Femeia  ne-a arătat cicatricile de pe mâini, explicând că fostul soț a fost extrem de violent, mai ales  pe fondul consumului de alcool.
„Era violent din timpul căsătoriei, am fost  rănită pe față, pe mâini. Eu în aprilie 2010 am divorțat de acest om, cu toate că plecasem din 2009. În 2011, eu mă aflam la ferma respectivă, pentru că patronul firmei mi-a fost prieten, și mie, și lui (n.r. – fostului soţ). El (fostul soț) a fost foarte posesiv, foarte gelos. A venit, a spart lacătul la fermă, a spart geamurile  cu o rangă, a intrat peste  noi acolo. Bineînțeles că l-am imobilizat, pentru că a spart totul, mașini, televizoare…
Iată ce a răspuns fosta doamnă Anton întrebărilor Jurnal de Argeș
# Cine l-a imobilizat?  Dvs.?
Fosta doamnă Anton: Da. Ne aflam în fermă eu, Micu Aurel  și cred că mai era un paznic, nu știu să vă spun.  El a venit, era în stare de ebrietate, am sunat la Poliție… S-a dat în petec…
# El vă acuză că v-a găsit în ipostaze intime cu dl. Aurel Micu.
Fosta doamnă Anton: Vă dați seama că nu… Ar fi culmea…
# Dumneavoastră l-ați chemat la fermă?
Fosta doamnă Anton: Nu! Vă dați seama, eram divorțați, îl chemam eu? N-aveam ce să discut, că eram divorțată. Ora la care a venit el era 11-12  noaptea… Vă dați seama, e penibil…
# Păi și dumneavoastră mai lucrați la ora aceea?
Fosta doamnă Anton: Păi… da. Făcusem un grătar, friptură, ca orice om… Omul mă urmărea, mă urmărea… La casa  părinților, unde locuiam, intra peste mine în curte… Ce vrea să spună, că am avut o relație cu Aurel Micu?  Dumneavoastră nu vă dați seama că sunt căsătorită? Aplecați urechea la un om care nu-și plătește pensia alimentară?! Pentru pensie alimentară l-am dat în judecată după doi ani de zile. Acum sunt în proces cu el (n.r. – femeia i-a intentat proces pentru neplata pensiei alimentare datorate unui copil pe care-l au împreună, rămas în grija mamei), iar dosarul se află pe rol la Judecătoria Costeşti, însă  bărbatul spune că a plătit pensia).  A bătut un polițai, a făcut pușcărie pentru ultraj, are trei dosare penale… Mă caută în continuare, dumneavoastră nu vedeți că nu mă lasă deloc în pace?
# Atunci, după incidentul de la fermă, a fost luat de ambulanță?
Fosta doamnă Anton: Da, păi era în stare de ebrietate, aproape în comă alcoolică.
# Cine a chemat ambulanța?!  
Fosta doamnă Anton: Eu am sunat la 112 să vină să-l ia. Am sunat și la Poliție..
# Dumneavoastră ați dat în el?
Fosta doamnă Anton: A avut o rangă de fier. Vă dați seama, cred că l-am lovit…
# L-a lovit și domnul Micu?
Fosta doamnă Anton: Nu, nu cred că avea cum să-l lovească, decât s-a apărat, cred că i-a dat un pumn, doi.

Fostul soţ: „Vreau să mi se facă dreptate. Am greşit şi eu la viaţa mea, dar eu, când am greşit, am plătit”

Gheorghe Florian Anton  recunoaşte că a fost arestat pentru ultraj, dar spune că referitor la pensia alimentară şi-a îndeplinit în cele din urmă obligaţiile.
„Am plătit-o până la urmă la zi, dar raportat la faptul că n-am mai putut să muncesc, fiind lovit și bolnav, am achitat totuși pensia, cu toate că n-am avut  niciun venit de nicăieri… M-a mai ajutat familia. De când s-a întâmplat chestia asta cu bătaia, pe fiecare an mi-e din ce în ce mai rău. Eu munceam foarte mult. Aveam stână de oi… Acum muncesc doar 10% din ce munceam anterior. Am avut  antebrațul rupt… Am stat cu tijă pe antebraț, nu mai pot să-l folosesc. În ultimii ani, după  bătaia asta, am făcut epilepsie. Eu înainte n-am avut probleme cu epilepsia. Vreau să mi se facă dreptate. Am greșit și eu la viața mea, dar eu, când am greșit, am plătit; în două-trei prezentări la instanță, s-au rezolvat dosarele. Când am și eu dreptate, nu mi se face dreptate”, a declarat, pentru Jurnal de Argeş, Gheorghe Florian Anton.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii