Web Analytics

Fosta contabilă de la Corbi a „ciripit” la DNA!

de | 1.06.2023 13:20 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

A început procesul dintre Primăria Corbi și fosta contabilă a instituției. Procurorii DNA au trimis-o în judecată pe Elena Groșanu, în decembrie 2022, în arest preventiv, pentru abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals. Femeia este acuzată că, timp de cinci ani, și-a plătit ratele cu banii Primăriei Corbi și că a virat 1,5 milioane lei, tot din banii primăriei, căre firma fiicei sale, fără să existe o contraprestație efectivă.

Avocatul inculpatei a reziliat contractul de asistență cu aceasta în data de 9 mai a.c., chiar cu o zi înainte să aibă loc primul termen de judecată. Urmează ca fosta contabilă să își angajeze alt apărător sau Baroul Argeș îi va desemna unul din oficiu. Interesant este că Elena Groșanu a făcut denunț la DNA. „Inculpata solicită termen pentru a-și angaja apărător ales, precizând că, dacă nu va reuși să-l convingă pe domnul avocat (…), va încerca să găsească un alt apărător. Precizează că a formulat un denunț la DNA”, se arată în încheierea de ședință din 10 mai a.c..

În decembrie 2022, fosta contabilă era arestată preventiv și acuzată de procurorii DNA că, în perioada 20 ianuarie 2017 – 12 aprilie 2022, a întocmit, semnat și prezentat la Trezoreria municipiului Curtea de Argeș 808 ordine de plată prin care s-ar fi virat nelegal suma de 1.515.683,85 lei către o firmă administrată de fiica sa, dar fără să fi existat în realitate o contraprestație efectivă. Iar pentru a crea o aparență de legalitate, inculpata ar fi completat în fals și 106 ordine de plată potrivit cărora între Primăria Corbi și societatea respectivă ar fi existat relații de natură contractuală. De asemenea, au mai fost virați 386.102 lei către șase instituții nebancare (CAR), reprezentând contravaloarea ratelor corespunzătoare împrumuturilor contractate de inculpată și rude ale acesteia. Prejudiciul depășește 1,9 milioane lei. S-a pus sechestru asupra mai multor bunuri care aparțin inculpatei, iar Primăria Corbi s-a constituit parte civilă în proces.

Citește și Contabila Primăriei Corbi, acuzată că a falsificat ordine de plată, trimisă în judecată de DNA

Citește și Timp de trei ani, contabila de la Corbi a furat aproape 2 milioane lei sub nasul fostului primar

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *