Web Analytics

Fost președinte al Federației de Fotbal, condamnat la închisoare pe viață pentru luare de mită

de | 27.03.2024 06:37 | Actualitate, Home, Sport

Un fost președinte al Federației Chineze de Fotbal (CFA), Chen Xuyuan, a fost condamnat la închisoare pe viață pentru mită, potrivit presei de stat din țară, scrie BBC. Chen Xuyuan, în vârstă de 67 de ani, a devenit președinte al Federației Chineze de Fotbal în vara lui 2019, funcție pe care a deținut-o până în octombrie 2023.

Citește și: Tânăra care și-a ucis prietena și a abandonat-o într-un parc din Mangalia ar putea sta după gratii doar 7 ani


În ianuarie, el a pledat vinovat la acuzația că a luat mită în valoare totală de 81 de milioane de yuani (11,2 milioane de dolari). O campanie anticorupție condusă de președintele Xi Jinping a afectat sportul, sectorul bancar și armata. În fotbal, peste 10 antrenori și jucători au fost anchetați. Procurorii au declarat că Chen a acceptat bani și obiecte de valoare în schimbul ajutorului său pentru obținerea de contracte și organizarea de evenimente sportive. În hotărârea judecătorească s-a spus că acesta a adus „daune enorme” cauzei fotbalului chinezesc, potrivit agenției de știri Xinhua, controlată de stat. Presa de stat a mai spus că alți trei înalți oficiali din fotbal au fost condamnați marți la pedepse cuprinse între opt și 14 ani de închisoare pentru corupție. De asemenea, sunt aşteptate şi alte condamnări pentru cazurile de corupție din fotbal, notează AFP, citată de News.ro.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *