Web Analytics

Fost polițist, devenit dealer de droguri, eliberat condiționat din închisoare

de | 5.09.2023 12:20 | Actualitate, Home

Decizie revoltătoare în județul Botoșani, acolo unde Tribunalul a aprobat cererea de eliberare condiționată a unui fost polițist, condamnat în 2020 pentru trafic de droguri. Și asta pentru că, potrivit motivării magistraților, bărbatul ducea o viață grea în pușcărie.

Citește și: A mai murit încă unul dintre răniții arși în exploziile de la Crevedia


Bărbatul, fost adjunct al șefului de post din comuna Răducăneni, fusese condamnat la 6 ani și 10 luni de închisoare.La scurt timp după ce a ajuns după gratii, dealerul de droguri a fost implicat în conflicte violente cu alți deținuți, motiv pentru care a depus prima cerere de eliberare condiționată. Inițial, aceasta a fost respinsă.

Citește și: Salariul minim crește de la 1 octombrie 2023


„Petentul a executat 2/3 din pedeapsã, conform art. 100 alin. 1 din Codul penal actual, însã prin executarea fractiei obligatorii de pedeapsã acesta a dobândit vocație la acordarea liberãrii condiționate si nu un drept automat de a fi liberat conditionat. Este adevãrat cã persoana condamnatã a fost recompensatã doar de 18 ori, însã instanța reține cã persoana condamnatã a fost și sancționatã disciplinar o datã pentru o sancțiune disciplinarã foarte gravã (lovire deținut)”, a arătat Judecãtoria Botoșani în sentința prin care cererea de eliberare a fost respinsă. Ulterior, însă judecătorii au acceptat eliberarea pe motiv că fostul polițist și-a ispășit două treimi din pedeapsă și poate fi eliberat.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *