Web Analytics

Fost director de penitenciar, reținut pentru că  a agresat și a șantajat o angajată

de | 23.11.2022 07:53 | Actualitate, Home

Fostul director al Penitenciarului Baia Mare, ofițerul de poliție Chiș Horia Ștefan, a fost reținut, împreună cu psihologul instituției, de procurorii DNA. Chiș Horia Ștefan este acuzat că a agresat și a șantajat, cu ajutorul psihologului din penitenciar, o subordonată, ofițer de poliție, după ce aceasta din urmă i-a refuzat cererile pentru favoruri de natură sexuală.

Citește și: Trei ani și șase luni de închisoare pentru act sexual cu un minor, în formă continuată!

Între 2020-2022, în calitate de director al Penitenciarului Baia Mare, Horia Chiș i-a făcut avansuri unei subordonate care ocupa funcția de ofițer de poliție și i-ar fi cerut favoruri de natură sexuală. Pentru că a refuzat, Horia Chiș „ar fi exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate în urma cărora au rezultat leziuni constatate de medicina legală”. După incidentul petrecut în mai 2022, victima a avut nevoie de îngrijiri medicale. Actele de violență s-ar fi produs chiar in biroul directorului, susțin procurorii.

Citește și: Angajata unei bănci a furat peste jumătate de milion de euro din conturile clienţilor

Ulterior, pentru a evita o anchetă disciplinară și destituirea din funcție, Horia Chiș ar fi constrâns-o pe polițistă să nu sesizeze Administrația Națională a Penitenciarelor. Acesta a amenințat-o că atât victima, cât și penitenciarul vor avea de suferit.  În acest demers, directorul penitenciarului ar fi fost susținut și de Kozma Angela, psiholog în cadrul penitenciarului. Mai mult, fostul director ar mai fi amenințat-o pe polițistă că va publica imagini compromițătoare cu aceasta.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *