Web Analytics
scris joi, 04.01.2024

Forțele SUA și Marii Britanii, gata de război cu navele iraniene din Marea Roșie

Forțele militare ale SUA și ale Marii Britanii sunt pregătite de război cu navele trimise de Iran în Marea Roșie. Acestea se pregătesc să atace țintele mișcării Houthi Ansarallah, susținute de Iran în Yemen, în cadrul Operațiunii Prosperity Guardian.

Forțele SUA și Marii Britanii, gata de război cu navele iraniene din Marea Roșie

Cotește și: Și Ion Cristoiu critică acordul cu Austria: „Nu există umilire mai mare de la Dictatul de la Viena încoace”

Situația din această zonă este din ce în ce mai tensionantă. Pe fondul „mișcărilor” coaliției internaționale, precum și a prezenței a trei nave israeliene în apele mării, iranienii își trimit și ei nave.

O a treia țară, nenumită, se alătură acestei alianțe împotriva rebelilor Houthi. Se presupune că este vorba despre Franța, se arată în ziaristi.ro.

Atacul va consta în salve de rachete împotriva țintelor preplanificate, fie în mare, fie în Yemen”, după cum a raportat ziarul britanic „The Times”, potrivit „Anadolu”.

O sursă guvernamentală britanică a declarat că loviturile coordonate ar putea implica pentru prima dată avioane de război ale Royal Air Force (Marea Britanie) sau distrugătorul HMS Diamond.

Secretarul britanic de Externe, David Cameron, a avut o convorbire cu ministrul iranian de Externe, Hossein Amir-Abdollahian, privind atacurile rebelilor Houthi din Yemen asupra navelor din Marea Roșie. Cameron a spus că atacurile „amenință vieți nevinovate și economia globală”.

Am precizat că Iranul împărtășește responsabilitatea pentru prevenirea acestor atacuri, având în vedere sprijinul lor de lungă durată pentru Houthi”, a adăugat el.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *