Web Analytics
scris joi, 03.12.2020

Fonduri europene pentru dezvoltarea României prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă

România are șansa istorică de a fructifica un pas imens în dezvoltare, folosind cu inteligență fondurile UE, iar Guvernul PNL este garanția că România va valorifica pe deplin această oportunitate!
În cel mult 7 ani vom produce un salt de bunăstare, investind masiv în infrastructură, în dezvoltarea afacerilor și pentru a genera locuri de muncă bine plătite și nivelul de trai din România se va apropia tot mai mult de cel al țărilor occidentale. Guvernul PNL, în parteneriat cu președintele Klaus Iohannis, cel care a condus negocierile pentru obținerea de 80 de miliarde de euro în favoarea României, va pune la treabă fiecare euro pentru a obține prosperitatea la care aspiră fiecare român. Guvernul liberal va demonstra cum pot fi utilizați cu maximă eficiență banii europeni, astfel încât aceștia să producă un folos fiecărui român, fie direct, fie indirect prin impactul economic.
Avem exemplul anului de guvernare care s-a scurs, în care Guvernul PNL, în vreme de criză, a reușit să aducă fonduri europene în România cât n-a reușit niciun guvern al PSD în perioadă de creștere economică.

Fonduri europene pentru dezvoltarea României prin Planul Naţional  de Redresare şi Rezilienţă

80 miliarde euro alocați pentru perioada 2021-2027

Astfel, prin Mecanismul de Redresare și Reziliență vor trebui investiți 30,44 miliarde euro (33 miliarde în prețuri curente), până în anul 2026: 28,22 miliarde euro din Fondul de Coeziune, 19,34 miliarde euro din Politica Agricolă Comună, 1,94 miliarde euro din Fondul de Tranziție Justă.
Prin Planul Național urmărim trei obiective strategice precum ameliorarea stării economice a României, consolidarea capacității de reziliență, asigurarea creșterii economice pe termen lung și ne axăm pe trei piloni:
Transport și schimbări climatice – 21,4 mld. euro;
Servicii publice, dezvoltare urbană și valorificarea patrimoniului – 6,5 mld. euro;
Competitivitate economică, digitalizare și reziliență – 5,08 mld. euro.

Citește și Deputatul PNL de Argeş Dănuţ Bica: „Guvernul Ludovic Orban a trecut la aprobarea măsurilor necesare pentru accesarea banilor europeni”

Citește și ADRIAN MIUŢESCU: „GUVERNUL A LUAT MĂSURI ATÂT ÎN SPRIJINUL MICULUI COMERCIANT DIN PIEŢE, CÂT ŞI PENTRU SĂNĂTATEA POPULAŢIEI”

Citește și Profesioniştii PNL Argeş pentru Camera Deputaţilor / DANIEL CONSTANTIN A FOST INIŢIATORUL ŞI CEL MAI VOCAL SUSŢINĂTOR AL REDUCERII TVA LA ALIMENTE

Citește și BOGDAN DAVID – SINGURUL CÂMPULUNGEAN CARE CANDIDEAZĂ LA ALEGERILE PARLAMENTARE

Pilonul 1 – Tranziție verde și schimbări climatice

21,42 miliarde de euro pentru o infrastructură modernă
În total, din fondurile europene cumulate, finalizăm 970 km de autostrăzi și drumuri expres.
De asemenea, îmbunătățim mediul înconjurător și vom extinde și reabilita infrastructura de apă și apă uzată ca parte a rețelelor regionale pentru aglomerările de peste 2.000 locuitori echivalenți.
Realizăm sisteme alternative de management al apei uzate menajere pentru aglomerările sub 2.000 de locuitori echivalenți, cu 530.000 beneficiari ai rețelelor de apă uzată. Dezvoltăm infrastructura de transport durabil, verde și inteligent prin construirea a aproape 600 km de autostrăzi, drumuri expres, variante ocolitoare și drumuri de legătură, cu finanțare doar din PNRR.
În total, din fondurile europene cumulate, finalizăm 970 km de autostrăzi și drumuri expres, din care peste 250 km de autostradă și drumuri expres, cu un buget de 3,54 mld. euro, și peste 330 km de variante ocolitoare și drumuri de legătură la rețeaua primară, cu un buget de 1 mld. euro.

Pilonul 2 – Servicii publice, dezvoltare urbană și valorificarea patrimoniului

6,5 mld. euro pentru dezvoltarea comunităților locale
În domeniul sanitar construim un sistem public de sănătate rezilient și accesibil pentru populație și infrastructură sanitară adaptată nevoilor actuale. Investim în spații de cercetare, cazare pacienți, infrastructură de utilități, amenajarea de centre de radioterapie, imagistică și alte infrastructuri necesare.
Creștem calitatea și accesul la serviciile medicale prin constricția a minimum 10 unități sanitare noi sau extinse pentru minimum 10.000 beneficiari anual pe fiecare unitate.
De asemenea, extindem, reabilităm, modernizăm sau dotăm alte 15 institute oncologice, din care 3 unități noi, pentru peste 10.500 pacienți capacitate suplimentară și alte 19 institute pentru boli cardiovasculare, din care 4 unități noi pentru peste 70.000 pacienți capacitate suplimentară.
La capiolul educație sprijinim sistem educațional incluziv și rezilient, centrat pe inovație și dezvoltarea de competențe profesionale.
Investim în servicii educaționale moderne, complete și orientate spre nevoile pieței muncii și construim spații de învățare dotate adecvat și mai pregătite pentru potențiale crize.

Pilonul 3: Competitivitate economică, digitalizare, capacitate de reziliență

Pentru sprijinirea mediului de afaceri, suma alocată este de 5,08 miliarde euro și principalul obiectiv este întărirea parteneriatelor între IMM-uri și autoritățile publice locale. Promovăm ecosisteme antreprenoriale și un mediu de afaceri rezilient, inovativ, competitiv și digitalizat.
Susținem mediul de afaceri și sprijinim 8.000 de IMM-uri și companii mari și creăm 29.300 locuri de muncă prin alocările pilonului de competitivitate. Susținem IMM-urile în valorificarea patrimoniului național (140 IMM-uri), desfășurarea activităților economice din domeniul agro-alimentar (1400 IMM-uri, cu 4.200 locuri de muncă nou create) și din cel al construcțiilor (300 IMM-uri, cu 1.800 locuri de muncă nou create). Sprijinim 50 de întreprinderi mari pentru retehnologizări, automatizări industriale, robotizări ale proceselor de producție și angrenăm 3.000 de noi locuri de muncă
Dezvoltăm piețe financiare secundare pentru creditele bancare neperformante pentru gestionarea eficientă a riscului de stabilitate financiară a instituțiilor bancare și a mediului de afaceri.

Realizat de Asociaţia Jurnalul de Argeş la comanda PNL Argeş, CMF: 11200025

Distribuie!

0 Comentarii